Na Václavském náměstí dnes bude protest proti vládě

Neparlamentní strana PRO (Právo Respekt Odbornost) pořádá dnes další protest proti vládě na Václavském náměstí v Praze. Heslem akce nebude „Česko proti bídě“ jako na jaře, ale „Česko proti vládě“. Předseda uskupení Jindřich Rajchl vyzval občany nespokojené s vládou, aby na tradiční místo protestů dorazili ve 14:00. Z Václavského náměstí by se demonstranti měli kolem 15:30 vydat na pochod Prahou na Letnou k sídlu ministerstva vnitra.

Nespokojenost s vládou je podle Rajchla masivní, důvodem jsou podle něj nevhodný postup kabinetu Petra Fialy (ODS) proti inflaci, daňové změny či úpravy důchodů.

Řečníky by na dnešním setkání podle informací ze srpnové tiskové konference měli být vedle pořadatelů mimo jiné předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek, právník a někdejší zdravotnický expert Pirátů Ondřej Dostál či senátorka Jana Zwyrtek Hamplová (za Nezávislé). Pro vystupňování nátlaku na vládu je podle Rajchla třeba, aby se do akcí zapojily v co největší míře odbory, protože jedině ty mohou vyhlásit stávky.

Pořadatelé nabízejí odvoz autobusy na demonstraci z Ostravy a zpět a tlumočení projevů do znakové řeči. Policisté chystají standardní bezpečnostní opatření jako při podobných akcích, řekl ČTK jejich mluvčí Jan Daněk. Podle něj bude policie dohlížet na veřejný pořádek, dopravní situaci a případná krátkodobá dopravní omezení při plánovaném pochodu.

Tisíce lidí v centru Prahy protestovaly proti vládě na akci svolané PRO na Václavském náměstí 16. dubna. Tehdy se po dvouhodinové akci na Václavském náměstí demonstranti vydali na pochod ke Strakově akademii na Klárově. Někteří z nich pak před sídlem vlády přespali.

ČTK

  Ministr školství nesouhlasí s návrhem premiéra na úřední maturity

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com