Ruské vzdušné útoky zasáhly Charkov a Lvov, uvedli místní činitelé

Ukrajinská města byla podle místních úřadů v noci na úterý opět pod palbou ruských střel a dronů. Ruský raketový útok zasáhl v pondělí večer průmyslovou zónu Charkova, výbuchy zněly v noci i ve Lvově na západě země. Na komunikační platformě Telegram to uvedli představitelé místních samospráv. Ukrajinská agentura Ukrinform s odvoláním na armádu napsala, že také některé oblasti na východě a jihu země čelily novým dronovým útokům. Ruská strana uvedla, že protivzdušná obrana zneškodnila tři vzdušné cíle v Belgorodské oblasti.

„Máme informace o zásahu průmyslové zóny ve čtvrti Cholodnohirskyj,“ uvedl starosta Charkova Ihor Terechov bez dalších podrobností o škodách či obětech. Další zdroje na telegramu hovoří o explozích v tomto druhém největším ukrajinském městě.

Exploze jsou hlášeny i ze Lvova, kde podle místních činitelů protivzdušnou obranu zaměstnávaly bezpilotní letouny. Starosta Andrij Sadovyj uvedl, že po jednom z útoků vzplála průmyslová hala.

Podle ukrajinské agentury byl také v řadě míst na jihu a východě země vyhlášen letecký poplach a byly zaznamenány útoky dronů startujících z ruského Primorsko-Achtarsku.

Gubernátor ruské Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov na telegramu sdělil, že byly v regionu zneškodněny tři vzdušné objekty. Po útoku podle něj zůstaly škody na elektrické rozvodné síti, nikoli oběti na životech.

Zdroj: Forum24

  Do atentátu na blogera se podle Moskvy zapojili lidé kolem Navalného

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com