Sparta prohrála v EL na hřišti Betisu Sevilla 1:2, přestože vedla

Fotbalisté Sparty nenavázali na úvodní domácí výhru 3:2 nad Arisem Limassol a ve druhém utkání skupiny C Evropské ligy prohráli na hřišti Betisu Sevilla 1:2, přestože vedli. Pražany poslal do vedení ve třetí minutě Veljko Birmančevič, krátce poté srovnal Assane Diao. Vítězný gól zaznamenal v 80. minutě Isco.

Obhájci českého titulu od října 1985 nezvítězili ve Španělsku v sedmém pohárovém utkání po sobě. Naopak Betis vyhrál v pohárech nad českým mužstvem i popáté a z toho potřetí doma.

V dalším kole za tři týdny Sparta přivítá Glasgow Rangers, kteří dnes prohráli na Kypru 1:2. Všechny týmy v „céčku“ mají po třech bodech.

Po dvou soutěžních zápasech nastoupil za Pražany kapitán Krejčí, který si kvůli vyloučení z derby odpykal v české lize i domácím poháru trest. Spartu podle klubového webu přijelo podpořit okolo 540 fanoušků, kteří zcela zaplnili svůj sektor. Celkem na Estadio Benito Villamarín přišlo 45.037 diváků.

Premiérový soutěžní souboj Betisu se Spartou začali lépe hosté. Ryneš našel za domácí obranou Birmančeviče a srbský křídelník po dvou a půl minutách hry otevřel skóre. V soutěžní sezoně se trefil popáté.

Letenští diktovali tempo hry, v deváté minutě však zbytečně inkasovali. Argentinský mistr světa Pezzella poslal dlouhý nákop, za nímž vyběhl gólman Vindahl, jenže si ho nezpracoval, míč ho přeskočil a Diao zakončil do zcela odkryté branky.

Poté se tempo hry zklidnilo a žádný z týmů si dlouho nevypracoval šanci. Po více než půlhodině hry hostující stoper Panák poslal Vindahlovi prudkou zpětnou přihrávku a dánský brankář na poslední chvíli odvrátil balon před napadajícím Iglesiasem. Pražané se rychle vydali vpřed a Birmančevič hledal před brankou Haraslína, míč však doputoval až k Rynešovi, jenž pouze napálil boční síť.

  Šilhavý věří, že reprezentaci zastavení ligy příliš nepoznamená

Ve 40. minutě jeden z domácích hráčů poslal zpětnou přihrávku, gólman Silva ji těsně odvrátil před Kuchtou, ale balon doputoval jen k Haraslínovi, jehož pohotová rána z dálky minula tyč.

Krátce po změně stran pětinásobný vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid Isco zamířil z přímého kopu těsně vedle. Na druhé straně Birmančevič přistrčil míč do šestnáctky Lacimu, jenže do jeho střely se včas vložil kapitán Betisu Pezzella. Po více než hodině hry vypálili Isco a Roca vedle. Betis pokračoval ve stupňujícím tlaku. Míč se v šestnáctce odrazil k Ruibalovi, jehož střelu Vindahl vyrazil a Iglesiasovu dorážku zblokoval Laci.

V 80. minutě však Sparta další akci „Zelenobílých“ neustála. Rodríguez nacentroval do vápna a agilní Isco hlavičkou překonal Vindahla. V závěrečné páté minutě nastavení Sparta mohla srovnat po akci dvou střídajících hráčů, jenže nikým nehlídaný Karabec po Preciadově centru hlavou minul.

Betis zvítězil v pohárech po třech porážkách a jeho chilský trenér Pellegrini zdolal některý z českých celků i ve čtvrtém pohárovém duelu. Pražané od listopadu 2020 nevyhráli venku 11. pohárové utkání v řadě.

Betis Sevilla – Sparta Praha 2:1 (1:1)

Branky: 9. Diao, 79. Isco – 3. Birmančevič. Rozhodčí: Strukan – Zobenica, Jakšič (všichni Chorv.) – Kajtazovič (video, Slovin.). ŽK: Rodríguez, Diao, Ruibal, Abner – Haraslín, Birmančevič, Ryneš. Diváci: 45.037.

Sestavy:

Betis: Silva – Ruibal, Pezzella, Roca, Miranda (46. Abner) – Rodríguez, Carvalho (60. Guardado) – Diao (85. Bellerín), Isco, Ezzalzúlí (46. A. Pérez) – Iglesias (75. Willian José). Trenér: Pellegrini.

Sparta: Vindahl – Sörensen, Panák, Krejčí – Wiesner (60. Preciado), Kairinen, Laci (68. Sadílek), Ryneš – Birmančevič (68. Pešek), Haraslín (80. Karabec) – Kuchta (80. Olatunji). Trenér: Priske.

  Veselý se po zranění vrací na kurty, bude hrát turnaj v Ostravě

Tabulka:

1. Sparta Praha 2 1 0 1 4:4 3
2. Aris Limassol 2 1 0 1 4:4 3
3. Glasgow Rangers 2 1 0 1 2:2 3
4. Betis Sevilla 2 1 0 1 2:2 3

 

 

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com