Fruhvirtová si zahraje poprvé na okruhu WTA o titul, ve finále je i Siniaková

Sedmnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová si v Čennaí poprvé na okruhu WTA zahraje o titul. V semifinále porazila 5:7, 6:2 a 6:4 Nadiu Podoroskou z Argentiny. Ve finále je i Češka Kateřina Siniaková, která v semifinále v Portoroži porazila 6:1 a 7:5 Annu Lenu Friedsamovou z Německa.

Fruhvirtová premiérové semifinále zvládla i přes zdravotní potíže, kvůli kterým se nechala dvakrát ošetřit. Poprvé za stavu 2:5 v první sadě, kdy se jí sice podařilo srovnat, ale set získala Podoroská.

Ve druhém setu měla navrch Fruhvirtová, ale vstup do rozhodující sady jí nevyšel. Za stavu 2:3 si nechala ovázat nohu a předloňská semifinalistka Roland Garros Podoroská se ujala vedení 4:2. Mladá Češka ale čtyřmi body za sebou skóre otočila.

Pětadvacetiletá Argentinka sice za stavu 4:5 při vlastním servisu odvrátila tři mečboly a dostala se z 0:40 na výhodu, Fruhvirtovou už ale nezastavila. Rodačka z Prahy si vypracovala čtvrtý mečbol a ten využila.

O titul si Fruhvirtová zahraje s třetí nasazenou Magdou Linetteovou z Polska, které po 19 minutách za stavu 0:3 vzdala zraněná Britka Katie Swanová. Bez ohledu na výsledek finále by se česká tenistka měla v pondělním vydání světového žebříčku posunout ze 130. místa poprvé do první stovky.

Siniaková si v Portoroži po více než roce zahraje o titul

Česká tenistka Kateřina Siniaková si po více než roce zahraje na okruhu WTA o titul. V semifinále v Portoroži porazila 6:1 a 7:5 Annu Lenu Friedsamovou z Německa.

Siniaková k semifinále nastoupila jen krátce poté, co v odloženém čtvrtfinále zdolala 6:2, 3:6 a 7:6 obhájkyni titulu Jasmine Paoliniovou z Itálie. V pátek se zápas neuskutečnil kvůli dešti.

O turnajové prvenství si světová jednička v deblu zahraje s turnajovou trojkou a úřadující wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou. Kazaška vyřadila dvakrát 6:1 Anu Bogdanovou z Rumunska.

  Paralelní závod v Rakousku vyhrála slovinská lyžařka Slokarová

Siniaková, která na nedávném US Open s Barborou Krejčíkovou zkompletovala kariérní Grand Slam ve čtyřhře, si naposledy v semifinále i finále zahrála loni v červnu v Bad Homburgu.

V Portoroži šestadvacetiletá Češka nastoupí k sedmému finále v kariéře. Singlové tituly má Siniaková zatím na kontě dva, oba získala v roce 2017, kdy triumfovala v Bastadu a v Šen-čenu.

O titul ve čtyřhře si v Portoroži zahraje Tereza Martincová, která po boku Ukrajinky Marty Kosťukové zvládla dohrávku pátečního semifinále. Rusko-britskou dvojici Alexandra Panovová, Harriet Dartová porazily 4:6, 6:2 a 10:6.

Výsledky tenisových turnajů:

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj žen v Čennaí

(tvrdý povrch, dotace 251.750 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

L. Fruhvirtová (ČR) – Podoroská (Arg.) 5:7, 6:2, 6:4, Linetteová (3-Pol.) – Swanová (Brit.) 3:0 skreč.

 

Turnaj žen v Portoroži

(tvrdý povrch, dotace 203.024 eur):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Siniaková (ČR) – Paoliniová (It.) 6:2, 3:6, 7:6 (7:5).

Semifinále:

Siniaková – Friedsamová (Něm.) 6:1, 7:5, Rybakinová (3-Kaz.) – Bogdanová (Rum.) 6:1, 6:1.

Čtyřhra – semifinále:

Martincová, Kosťuková (ČR/Ukr.) – Panovová, Dartová (Rus./Brit.) 4:6, 6:2, 10:6.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com