Před ambasádou se sešlo několik odpůrců i podporovatelů Izraele

Několik lidí se dnes odpoledne sešlo před izraelským velvyslanectvím v Praze, aby vyjádřili nesouhlas s kroky Izraele v Pásmu Gazy po teroristickém útoku palestinského radikálního hnutí Hamás ze začátku října. Přišli i podporovatelé země s izraelskými vlajkami, bylo jich zhruba deset. Na akci dohlížely desítky policistů.

Necelá desítka lidí se sešla v parku Charlotty G. Masarykové přímo proti velvyslanectví. Akce začala okolo 16:30, trvala zhruba půlhodinu. K parku dorazila i desítka podporovatelů izraelské politiky, měli s sebou izraelské vlajky a vlajku USA. K žádnému konfliktu nedošlo.

Na demonstraci dohlížely desítky policistů. Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka zajišťovali policisté standardní bezpečnostní opatření, která byla stejná jako na jiných demonstracích. Přítomni byli uniformovaní i neuniformovaní policisté a členové antikonfliktního týmu.

Palestinští ozbrojenci z Pásma Gazy provedli 7. října překvapivý útok na Izrael, při němž zahynulo přes 1400 lidí, a zhruba dvě stovky dalších byly uneseny. Izrael poté Hamásu slíbil naprosté zničení a zahájil masivní bombardování Pásma Gazy, které podle místních úřadů připravilo o život více než 4100 lidí a dalších 13.000 zranilo. Na palestinské území o rozloze menší než Praha také uvalil totální blokádu.

ČTK

  Na kolejích VŠ zůstaly tisíce studentů s výjimkami z opatření

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com