Fotbalisté Liberce v poháru vyřadili Mladou Boleslav, Dukla přešla přes Vyškov

Fotbalisté Liberce v osmifinále domácího poháru vyřadili rozjetou Mladou Boleslav po vítězství 1:0, o kterém rozhodl v úvodu nastavení střídající Filip Horský. Dukla Praha v souboji dvou nejlepších týmů druhé ligy po obratu porazila Vyškov 3:1 a poprvé od sezony 2015/16 prošla v MOL Cupu do čtvrtfinále. Stav mezi 62. a 74. minutou otočil hattrickem střídající Lukáš Buchvaldek.

Mladoboleslavští o víkendu připravili Spartě první porážku v ligové sezoně a po výhře 3:1 poskočili už na třetí místo tabulky, v Liberci se ale střelecky neprosadili. Domácí byli s výjimkou úvodu mírně aktivnější, gól si ale nechali až do první minuty nastavení.

Střídající Horský si zpracoval dlouhý pas za obranu a ranou pod břevno překonal Mikulce. Dvacetiletý útočník dal v závěru vítěznou branku už v předchozím pohárovém duelu na Kladně. Slovan si zahraje čtvrtfinále MOL Cupu podruhé za sebou.

Vyškov v létě na začátku druholigové sezony zvítězil na stadionu Dukly 4:2 a lépe začal na Julisce i tentokrát. V 38. minutě se do centru položil Němeček a povedeným volejem otevřel skóre. Trenérovi Dukly Petru Radovi po změně stran vyšlo střídání.

Buchvaldek naskočil v 61. minutě a hned za pár desítek sekund hlavičkou dotlačil míč za čáru. V 71. minutě sedmadvacetiletý ofenzivní hráč z přímého kopu rovněž s pomocí tyče otočil stav a za další tři minuty suverénně proměnil penaltu. V dosavadním průběhu sezony přitom za A-tým Dukly s výjimkou poháru prakticky nehrál a nastupoval spíše za rezervu. Lídr druhé ligy Vyškov nenaváže na čtvrtfinálovou účast z minulého ročníku MOL Cupu.

Dnes se hrají ještě další dva osmifinálové zápasy. Ve šlágru programu Bohemians 1905 v malém pražském derby hostí Spartu a Ostrava nastoupila proti Zlínu. Zbylá čtyři osmifinále se odehrají později.

Osmifinále českého poháru MOL Cupu:

Dukla Praha – Vyškov 3:1 (0:1)

Branky: 62., 71. a 74. z pen. Buchvaldek – 38. Němeček. Rozhodčí: Klíma – Vlček, Hádek.

  V Paříži záhy vypadli favoritka Džabúrová i trápící se Thiem

Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 90.+1 Horský. Rozhodčí: Volek – Paták, Podaný.

Sestavy:

Liberec: Vliegen – Mikula, Prebsl, Purzitidis – Fukala, Varfolomejev, Doumbia (46. Žambůrek), Ghali (60. Červ) – Višinský (84. Horský), Tupta (69. Frýdek) – Rabušic (60. Okoh). Trenér: Kozel.

M. Boleslav: Mikulec – Suchomel, Poulolo, Karafiát, Fulnek – Sakala, Kubista (58. Žitný) – Jawo, Ladra (58. Mareček), Solomon (69. Vaníček) – Pulkrab. Trenér: Kulič.

Bohemians Praha 1905 – Sparta Praha 1:2 (1:0)

Branky: 22. Kadlec – 52. Sejk, 69. Ševčík. Rozhodčí: Petřík – Kubr, L. Matoušek.

Sestavy:

Bohemians: Reichl – Kadlec (46. Křapka), Vondra, Hůlka – Köstl (75. Shejbal), Hrubý, Jindřišek (75. Hála), Hybš – Beran – Prekop, Mužík (63. J. Matoušek). Trenér: Veselý.

Sparta: Vorel – Vydra, Gomez, Zelený – Mejdr, Pavelka, Sadílek, Ryneš (61. Wiesner) – Olatunji, Ševčík (82. Pešek) – Sejk (90.+5 Schánělec). Trenér: Priske.

Baník Ostrava – FC Zlín 0:1 (0:1)

Branka: 41. Reiter. Rozhodčí: Starý – Hrabovský, Slavíček.

Sestavy:

Ostrava: Markovič – Juroška, Frydrych, Lischka, Kpozo – Fadairo (46. Buchta), Kaloč (46. Šín), Boula, Ewerton – Kubala (46. Tanko) – Almási (76. Klíma). Trenér: Hapal.

Zlín: Dostál – Fantiš, Simerský, Didiba, Pidro – Reiter (69. Vukadinovič), Bužek (81. Černín), Janetzký, Slončík (81. Tkáč), Dramé (81. Bartošák) – Žák (87. Ndiaye). Trenér: Červenka.

 ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com