Tenistka Nosková vybojovala v Poháru B. J. Kingové proti Švýcarsku první bod

Osmnáctiletá Linda Nosková zajistila českým tenistkám úspěšný vstup do bojů v základní skupině finálového turnaje o Pohár Billie Jean Kingové. Předloňská vítězka juniorského Roland Garros vyhrála po obratu ve třetím setu zápas týmových dvojek nad Céline Naefovou 7:6, 4:6, 6:4 a výběr kapitána Petr Pály se ujal vedení nad Švýcarskem 1:0.

Debutantka Nosková uspěla i přesto, že v rozhodujícím třetím setu prohrávala 1:4. Další gamy ale získala a utkání ovládla za dvě hodiny 33 minut.

Rozhodující druhý bod může přidat Marie Bouzková, která na tvrdém povrchu v Seville bude hrát s Viktorijí Golubicovou. Poté přijde na řadu čtyřhra, kam Pála zatím nahlásil Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou proti Golubicové a Jil Teichmannové.

Češky se musejí obejít bez wimbledonské vítězky Markéty Vondroušové, Švýcarkám chybí těhotná Belinda Bencicová.

Nosková zahájila duel proti vrstevnici Naefové dobře. V úvodu vedla 3:0 a 4:1. Naefová ale vyrovnala a za stavu 4:4 měla další dva brejkoly. Nosková je odvrátila a sada dospěla do tie-breaku.

Česká tenistka v ní získala díky čtyřem fiftýnům v řadě vedení 4:1 a zkrácenou hru vyhrála 7:2. Nic na tom nezměnily ani technické potíže, kvůli nimž nebylo v hale pár minut jasné, zda míček při setbolu Noskové skončil v kurtu, nebo mimo něj.

Ve druhém setu Nosková nevyužila tři brejkboly a obě hráčky si držely servis až do koncovky. Závěr vyšel tentokrát lépe Naefové, jež v desáté hře vzala české tenistce servis a s ním i celou sadu.

Na začátku třetího setu čelila Nosková dalším těžkým momentům. Za stavu 0:1 odvrátila čtyři brejkboly, ve čtvrté hře ale další útok 132. hráčky světa Naefové neustála a ztrácela poté už 1:4. Ani tento stav ale Noskovou nezlomil. Zpřesnila hru a duel otočila. Od šestého gamu už byla stoprocentní a pěti hrami za sebou vývoj zvrátila. Naefové nepomohlo ani deset es, které v zápase dala.

  Tenisté se po výhrách Lehečky a Macháče ujali v Portugalsku vedení 2:0

O postup ve skupině A zabojuje v příštích dnech také výběr USA. Švýcarky se proti osmnáctinásobným vítězkám soutěže postaví ve čtvrtek, Češky v pátek. Do semifinále postoupí jen vítěz skupiny.

Finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové:

Skupina A:

Česko – Švýcarsko 1:0

Nosková – Naefová 7:6 (7:2), 4:6, 6:4.

 

Skupina B:

Slovinsko – Austrálie 2:1

Juvanová – Tomljanovicová 6:4, 6:1, Zidanšeková – Savilleová 6:1, 6:4, Erjavecová, Miličová – Birrellová, Hunterová 5:7, 7:6 (7:2), 5:10.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com