MZV vystaví kondolenční knihy k úmrtí Schwarzenberga dnes a v úterý

Ministerstvo zahraničí vystaví kondolenční knihu k úmrtí bývalého ministra Karla Schwarzenberga dnes odpoledne a v úterý. Úřad o tom dnes informoval v tiskové zprávě. Schwarzenberg, který zemřel v sobotu ve věku 85 let, byl také senátorem a poslancem. Pietní připomínky včetně zveřejnění kondolenčních knih oznámily i obě parlamentní komory.

Na Černínském paláci v Praze, kde česká diplomacie sídlí, vlaje již od víkendu černá vlajka. Ministerstvo v tiskové zprávě informovalo, že kondolenční knihu vystaví dnes od 14:00 do 16:00 a v úterý od 10:00 do 12:00 a od 14:00 do 16:00. Úřad v neděli napsal, že Schwarzenberg inspiroval generace diplomatů a jasně ukazoval, co znamená být součástí Západu.

Sněmovna zahájí podle předsedkyně komory Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) minutou ticha úterní schůzi. „Poslanecká sněmovna připraví pietní místo s kondolenční knihou,“ sdělila v neděli ČTK Pekarová Adamová. Do voleb v roce 2021, před kterými oznámil odchod z politiky, byl Schwarzenberg nejstarším členem české Sněmovny.

Senát o víkendu oznámil, že ode dneška také připraví pietní místo, kde dostanou senátorky a senátoři příležitost přiložit svůj podpis ke kondolenčnímu dopisu předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS). V Senátu působil Schwarzenberg mezi lety 2004 a 2010. „Na všech recepcích budou také umístěny smuteční tabule,“ avizoval v neděli Senát.

ČTK

  Pohřešovanou ženu i její dítě našla horská služba mrtvé u Růžové hory

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com