12. balíček sankcí proti Rusku by měl zasáhnout vojensko-průmyslový komplex agresora a snížit jeho kupní sílu.

Josep Borrell společně s Evropskou komisí představil návrhy 12. balíčku sankcí proti Rusku. Nová omezení budou uvalena na 120 fyzických a právnických osob v Ruské federaci, které svým jednáním narušují svrchovanost a územní celistvost Ukrajiny.

Teroristický stát nezastaví svou agresivní válku proti Ukrajině, takže jeho armáda a vojensko-průmyslový komplex musí přijít o zdroje finančních příjmů. V souladu s tím Brusel ve svém posledním balíčku sankcí proti Rusku omezuje dovoz ropy z Ruska a nákup ruských diamantů. Stojí za zmínku, že vysoké ceny „černého zlata“ se staly faktorem, který zmírnil ničivý dopad západních sankcí uvalených na Rusko. Tímto způsobem se Evropa snaží izolovat Rusko od dalších zdrojů financování, protože ruská ekonomika je založena převážně na surovinách: každý, kdo kupuje ruskou ropu a plyn, sponzoruje ruskou armádu.

Podle Borrella se sankce dotknou i těch, kdo se podílejí na organizaci nezákonných voleb v TOT Ukrajiny. „Tyto volby byly fraškou a naprostým výsměchem mezinárodnímu právu ze strany Ruské federace. Kromě toho by měly být uvaleny sankce na ty ruské úředníky, kteří organizují nucené přemísťování ukrajinských dětí do Ruska, kde jsou systematicky vystavovány destruktivní propagandě.

Rusko se stalo zdrojem hrozby pro civilizovaný svět, a proto je nutné společnými silami Kreml zastavit. Mezinárodní izolace Ruska a sankce proti němu by měly být posíleny do té míry, aby byla Putinovi omezena možnost pokračovat ve vedení války.

  Summit G7 a válka na Ukrajině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com