Djokovič porazil Sinnera a slaví rekordní sedmý titul z Turnaje mistrů

Srbský tenista Novak Djokovič získal rekordní sedmý titul na Turnaji mistrů. První hráč světového žebříčku ve finále porazil Itala Jannika Sinnera 6:3, 6:3 a obhájil v Turíně loňský úspěch. Dosud se s šesti primáty dělil o první místo v historických tabulkách se Švýcarem Rogerem Federerem.

Šestatřicetiletý majitel rekordních 24 grandslamových titulů zvládl finále suverénně. O 14 let mladšímu Sinnerovi, který jako jediný hráč dosud procházel turnajem bez zaváhání, oplatil porážku ze základní skupiny. Úvodní set získal hladce za 38 minut, ve druhé sadě se ale hra vyrovnala.

Djokovič, jenž ze základní skupiny postoupil až díky tomu, že Sinner zdolal v závěrečném utkání Dána Holgera Runeho, sice šel hned v úvodu druhého setu po brejku do vedení, pak se ale dostal do šancí i italský mladík. V šesté hře si vypracoval dva brejkboly, ani jeden ale neproměnil. Vzápětí ve více než čtvrthodinovém gamu uhájil svůj servis a dál držel naději, koncovku ale nezvládl. Po jeho dvojchybě využil Djokovič po hodině a 43 minutách hned první mečbol.

„Tohle je naprosto mimořádné,“ řekl Djokovič, k němuž se na kurtu připojili i jeho děti Stefan a Tara. „Byla to bezpochyby jedna z nejlepších sezon, jaké jsem zažil, a korunoval jsem ji proti domácímu hrdinovi Jannikovi, který hrál fenomenálně,“ složil poklonu soupeři, který postoupil do finále Turnaje mistrů jako první Ital v historii. „Přitom, jak tu Carlos (Alcaraz) a Jannik hráli, jsem musel zapnout na nejvyšší výkon,“ dodal.

Finálovou výhrou v Turíně tak korunoval vydařenou sezonu, v níž mimo jiné rozšířil svou grandslamovou sbírku úspěchů o tři tituly z Melbourne, Paříže a New Yorku. Jen ve Wimbledonu nestačil ve strhujícím pětisetovém finále na další z nastupujících hvězd Carlose Alcaraze.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch, dotace 15 milionů dolarů):

  Hokejisté NHL se vracejí na olympiádu, budou startovat v roce 2026 a 2030

Dvouhra – finále:

Djokovič (1-Srb.) – Sinner (4-It.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra – finále:

Ram, Salisbury (6-USA/Brit.) – Granollers, Zeballos (5-Šp./Arg.) 6:4, 6:4.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com