Asi 150 lidí vpodvečer v průvodu Prahou připomnělo děti unesené Hamásem

Zhruba 150 lidí se vpodvečer sešlo v Praze před sídlem organizace UNICEF, aby upozornili na izraelské děti, které při útoku ze 7. října uneslo palestinské hnutí Hamás. UNICEF se podle nich dostatečně nezasazuje o jejich propuštění. V průvodu došli na Staroměstské náměstí, kde u transparentu s fotkami unesených zapálili svíčky.

Lidé se před sídlem UNICEF v Rytířské ulici sešli v 18:00. Měli s sebou kočárky, plyšové medvídky či další dětské hračky. Někteří si také přinesli izraelské vlajky či transparenty s fotkami a jmény unesených dětí i dospělých. Od sídla organizace vyrazili průvodem na Staroměstské náměstí, kde na zem připevnili transparent s fotkami lidí, které Hamás unesl. U něj pak zapálili svíčky.

„Organizace, jejímž heslem je – Žádné dítě nezůstane opomenuto, ignoruje více než 30 dětí, které drží Hamás jako rukojmí,“ uvedli organizátoři v prohlášení. Heslo UNICEF v angličtině před jeho kancelářemi lidé několikrát skandovali, na náměstí pak lidé provolávali „Bring them home“ (Přiveďte je domů).

Ozbrojenci Hamásu 7. října vpadli na území jižního Izraele, povraždili zhruba 1400 převážně civilistů a další více než dvě stovky lidí unesli do Pásma Gazy. Izrael odpověděl bombardováním Pásma Gazy a pozemní operací na území ovládaném Palestinci, kde podle palestinských úřadů dosud zemřelo přes 11.500 lidí.

ČTK

  Zemanovy výjezdy do krajů byly předvolební kampaň. Třikrát porušil zákon, konstatoval dohledový úřad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com