Stávku podpořilo několik set středoškoláků pochodem k ministerstvu

Několik set pražských středoškoláků podporujících stávku v regionálním školství vyrazilo po 11:00 s transparenty na protestní pochod centrem Prahy k ministerstvu školství. Akci uspořádala Iniciativa Studenti pro školství. Účastníci pochodu chtějí podpořit učitele a jejich protest proti změnám, které ministerstvo školství navrhuje ve financování škol. Ministerstvu studenti předají dopisy. Vládě v jednom z hesel vzkázali, aby „plnila své úkoly a investovala do školy“.

Změny ve financování škol se podle studentské iniciativy dotknou studentů i učitelů a budou mít výrazný dopad na české školství. Škrty ve financování školství by podle studentů vrátily české školství zpět do minulosti.

Někteří studenti si přinesli transparenty s hesly jako Bez nich to nepůjde, které mají upozorňovat na situaci nepedagogických profesí, jako jsou uklízečky nebo asistenti pedagogů. Objevilo se také například heslo „Ubíráte privilegium kvalitního vzdělání“ či „Ministerstvo škrtá, mladí trpí“.

Podle studentů se ministr Mikuláš Bek (STAN) rozhodl zachovat inkluzi žáků se specifickými potřebami, ale neuvolnil na ni dostatek peněz. Upozorňují, že pokud se sníží počet asistentů pedagoga nebo školních asistentů, může to negativně ovlivnit studenty se speciálními potřebami i jejich spolužáky. Asistenti pomáhají v hodinách dětem, které potřebují speciální péči.

ČTK

  Prezident dnes vystoupí s projevem k situaci na jihu Moravy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com