Rusko zničilo 33 dronů, Ukrajina 20 a jednu řízenou střelu

Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek zničila 33 ukrajinských dronů nad několika ruskými regiony, uvedlo zdejší ministerstvo obrany. O škodách se nezmiňuje. Informuje o tom agentura TASS. Agentura Ukrinform zase napsala, že ukrajinská protivzdušná obrana v noci na dnešek zničila 20 dronů a jednu řízenou střelu.

Ukrinform s odvoláním na ukrajinskou armádu napsal, že se podařilo zničit všechny ruské drony. Podle agentury Reuters ale není jasné, jaký byl celkový počet bezpilotních letounů, ani to, jestli jsou nějaké škody. Navíc Reuters vedle útoku řízenou střelou informuje i o útoku raketou typu Iskander, která ale podle Kyjeva „nezasáhla svůj cíl“. Co přesně se s ní stalo, není zřejmé.

„Dnes v noci byl zmařen pokus kyjevského režimu provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů na objekty na území Ruské federace. Službu konající síly protivzdušné obrany zničily a zachytily 33 ukrajinských bezpilotních letounů nad územím Lipecké, Rostovské a Volgogradské oblasti,“ uvedlo zase ministerstvo obrany Ruska, které od loňského února vede válku proti Ukrajině.

Tvrzení ani jedné ze stran se nedá nezávisle ověřit.

ČTK

  USA podpořily myšlenku zvláštního tribunálu pro souzení Ruska za agresi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com