Policie oznámila, že zneškodnila střelce z filozofické fakulty v centru Prahy

Policie oznámila, že zneškodnila pachatele, který dnes střílel v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v centru Prahy. Na místě je podle ní několik mrtvých a desítky raněných, celá budova na náměstí Jana Palacha je evakuovaná a okolí uzavřeno.

Střelec byl eliminován. Celá budova je v současné chvíli evakuována a na místě je několik mrtvých a desítky raněných,“ oznámila policie na síti X.

Server tn.cz zveřejnil fotografii ozbrojeného muže v tmavém oblečení na střeše budovy. Napsal také, že z místa se ozval i výbuch.

K incidentu vyjelo pět posádek záchranářů, dva lékaři i speciální vůz Fénix. Záchranáři doplnili, že o počtu zraněných a typu zranění zatím nemají informace.

Celé okolí náměstí Jana Palacha policisté uzavřeli, zastavili dopravu a odklánějí tramvaje a autobusy. Vyzvali také lidi, aby se v okolí náměstí nezdržovali ani nevycházeli ven.

Útok na půdě školy řešila policie i ve středu, a to v Třebíči, kde šestnáctiletý žák zaútočil na pracovnici školy nožem a lehce ji při tom zranil. Policisté věc řeší jako pokus o vraždu.

Autor: ČTK

  Hamáček bude o Vrběticích mluvit v pondělí s ministry zahraničí EU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com