Zvěrstva Moskvy na Ukrajině. Zbytek Evropy se připravte.

V pátek 29. prosince zahájilo Rusko bezprecedentní raketový útok na Ukrajinu – nejsilnější od února loňského roku (začátek globální invaze do sousední země).

Moskevští agresoři vypálili na civilní obyvatelstvo Ukrajiny 158 bezpilotních letounů a raket různých typů. O čtyři dny později (v noci na 2. ledna) však Rusko masivní ostřelování zopakovalo, včetně ostřelování civilní infrastruktury.

V důsledku tohoto ostřelování byli zabiti civilisté, desítky zraněných, vypukly požáry, byly zničeny civilní objekty, sklady a automobily.

Tentokrát však razičský útok neminul samotné ruské obyvatelstvo. Jestliže dříve Rusové vnímali zabíjení a ničení na Ukrajině, páchané jejich krajany, jako show, kterou sledovali zpovzdálí (často přitom divoce obdivovali a tleskali zločinům své armády), pak od 2. ledna se sami Rusové stali přímými účastníky toho, co se děje.

Vždyť během masivního raketového útoku na Ukrajinu 2. ledna ráno jedna z ruských raket dopadla do vesnice ve Voroněžské oblasti v samotné Ruské federaci a explodovala.

O mimořádné události informoval zejména také gubernátor dotyčné rf oblasti.

Ruští propagandisté však nejprve jako obvykle tvrdili, že to, co se stalo, bylo ostřelování ze strany Ukrajiny.

Moskva však později přiznala, že šlo o „neplánovaný shoz munice z letadla ruského letectva“.

To, co se stalo ve Voroněžské oblasti Ruské federace, bylo dalším důkazem, že ostřelování měst v Rusku je často výsledkem akcí ruských vojsk. A jejich cílem je diskreditace Ukrajiny.

Propaganda v Rusku funguje a snaží se rozšířit svá dezinformační chapadla i na Západ. Vliv je navíc uplatňován na všech frontách.

Moskva se tak snaží přesvědčit Západ, že je údajně připravena k jednání. To je pro kremelskou kliku další důležitý bod programu.

A k tomu se Kreml snaží využít „nezávislé“ experty v Evropě a USA.

Čerstvým příkladem je nedávný článek v The New York Times, s jehož pomocí se raziči, údajně s odvoláním na zdroje blízké Kremlu, snaží všechny přesvědčit o Putinově „připravenosti k jednání“.

  Válka na Ukrajině změní budoucnost evropských armád. Jakým způsobem?

Realita však říká opak – skutečné kroky Ruska dokazují pravý opak. Moskva se stále snaží zničit ukrajinská města a civilisty tím, že na ně vypouští stovky raket a bezpilotních letounů.

To, co se děje, je strašné, protože to vede jednak ke zničení infrastruktury, jednak to připravuje o život lidi, mírumilovné občany země. Ukrajinci prokázali svou odolnost, odhodlání a schopnost bojovat.

Dnes však potřebují systémy protivzdušné obrany – to je pro Ukrajinu problém číslo jedna. To je jediný způsob, jak čelit Rusku.

Poskytnutí moderních systémů protiraketové obrany Ukrajině pomůže zachovat životy civilistů. Se zastaralými systémy protivzdušné obrany se přece nelze bránit.

To, co se stalo v noci na 2. ledna, to potvrzuje – 10 z 10 daggerů vypálených na Kyjev bylo úspěšně sestřeleno systémy Patriot.

Ukrajina však stále nemá tolik systémů protiraketové obrany, kolik potřebuje k ochraně civilního obyvatelstva.

Moskva se snaží všemožně zasahovat, aby Kyjevu zabránila v jejich získání.

Je však důležité pochopit, že posílení ukrajinské protivzdušné obrany, které zachrání tisíce životů ukrajinských civilistů, je důležité i pro zbytek Evropy.

Zejména zabrání agresivním plánům Kremlu, který se již téměř deset let aktivně snaží zničit jednu z evropských zemí a zároveň deklaruje záměry napadnout další země ve východní a střední Evropě.

Z tohoto pohledu je obrana Ukrajiny obranou celého evropského prostoru. A prostředky, které Evropané směřují na pomoc ukrajinskému státu, ve skutečnosti pracují pro jejich bezpečnost.

Pokud toto nepochopí a uvěří kremelské klice a jejím mluvčím, pak může být budoucnost Evropy pod velkým otazníkem.

Moskva nechce vyjednávání, chce naprosté zničení Ukrajiny. A zmaření ruských agresivních záměrů je základem mírové evropské budoucnosti.

Vidět a vidět jsou různé věci. Schopnost vidět realitu a adekvátně posoudit, co se děje, je dnes klíčová.

  Běloruská lekce? V roce 1989 jsme měli obrovské štěstí

A na ní závisí další kroky Evropanů. Pamatujte, že váš zítřek závisí na tom, jací budou dnes.

Autor: Franz Hoffman 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com