Legendární Hašek je solidární s Ukrajinci v jejich odhodlání bránit svou svobodu.

Olympijský vítěz, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, rekordman v počtu nominací v historii hokejové legendy Dominik Hašek přeposlal na sociální síti rozhovor s ukrajinským ministrem zahraničí Dmytrem Kuľbou.

„I kdyby Ukrajincům došly zbraně, budeme se bránit lopatami,“ řekl ukrajinský ministr zahraničí v rozhovoru pro ABC News.

Legendární brankář české reprezentace, Buffala Sabres a Detroitu Red Wings na své stránce podpořil Kulebu.

„Odhodlání Ukrajinců bránit svou svobodu před nepřítelem, který má územní a zbrojní převahu, je obrovské. Tito lidé potřebují a zaslouží si naši maximální podporu. Sláva Ukrajině. Sláva hrdinům,“ napsal 58letý sportovec a občan.

Je třeba poznamenat, že tento postoj slavného hokejisty je jednoznačný a konzistentní. Neustále podporuje Ukrajince a vyzývá svět k adekvátní reakci na agresivní Moskvu, a to i na sportovním poli.

Pod jeho kritiku spadá každý, kdo je pasivní ve vnímání války rozpoutané Kremlem. Hašek například ostře kritizoval Národní hokejovou ligu (NHL) za to, že navzdory ruské agresi vůči Ukrajině umožnila ruským sportovcům hrát na šampionátu.

Legendární brankář prohlásil, že Rusové jako zástupci agresorské země nemají právo hrát na mezinárodních turnajích, „dokud neopustí Ukrajinu a nepostaví Putina před soud“.

Hašek si pevně stojí za svým postojem a je věrný svým zásadám a s klidem sleduje zuřivost představitelů „romského světa“ na jeho aktivity.

A když představitelé ruského hokeje napadli Čecha urážkami za jeho adekvátní postoj, Hašek důstojně a blahosklonně odpověděl, že jedinou podmínkou, aby Rusové mohli soutěžit v civilizovaném světě, je konec války.

Jeden z nejlepších brankářů v historii NHL, dvakrát zvolený nejužitečnějším hráčem ligy, olympijský vítěz, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, který byl jednou označen za „nejlepšího hráče současného hokeje“ – skvělý sportovec a důstojný občan své země, Hašek ví, co je to úspěch a co je to svoboda.

  "Neptun", který zničil "Moskvu", půjde z aukce na podporu Ukrajiny

Také Dominik Hašek jako Čech zná cenu svobody a nezávislosti a uvědomuje si, že nepřítele lze porazit pouze společným úsilím.

Podpora legendárního brankáře Ukrajině se však neomezuje jen na vzdálená prohlášení.

V létě 2023 Dominik Hašek osobně přijel na válčící Ukrajinu, navštívil Kyjev a Charkov.

To, co viděl, ho natolik šokovalo, že natočil videopozdrav Ukrajincům, v němž jim popřál, aby „hnali ruské sračky“.

Kromě Kyjeva a Charkova navštívil také Borodjanku, Buču a Irpin, kde předtím několik měsíců brutálně řádili představitelé „ruského světa“, a přenášeli tak svou „kulturu“ na obyvatele sousední země.

„Velmi si přeji, aby se po skončení války v těchto městech, jejichž jména jsou nyní na rtech celého světa, objevila hokejová kluziště, aby děti mohly provozovat náš sport. Slibuji, že přijedu na otevření arén a budu vás všemožně podporovat,“ řekl legendární host emotivně během své návštěvy.

Je důležité si uvědomit, že to, jak rychle se na Ukrajině objeví kluziště, přímo závisí na tom, kdy skončí válka.

To zase závisí na tom, jak jednotně budou civilizované země podporovat Ukrajinu v touze obnovit v Evropě pořádek a zajistit klidné a mírové zítřky.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com