Kolik lano se nekroutí. První vítězství Ukrajiny u soudu v Haagu proti Ruské federaci

Rusko má poskvrněnou pověst a obnovení pro nové vedení, které nahradí Putinův režim, bude trvat dlouho. Přichází změna moci, ale Ruská federace bude po dlouhou dobu uvíznuta v „politické“ dluhové díře, kde skončila za Putinovy vlády. Do Kremlu proudí pohledávky odkudkoli, včetně Ukrajiny. Dne 21. února Mezinárodní soud pro mořské právo OSN uznal svou jurisdikci nad soudem Ukrajiny proti Rusku v souvislosti s porušováním Úmluvy OSN o mořském právu.

Pro Kyjev je to další vítězství, protože Putin neskrývá své geopolitické plány. Vytvořit SSSR 2.0 – to je jeho cíl, ale ne za účelem „moc lidem! Továrny – dělníkům, zemí – rolníkům! “, A zapojit se do nájezdu na státní úrovni nejen v Rusku, ale také na Ukrajině, Moldavsku, Gruzii a poté v Polsku, Norsku … Živý příklad toho, jak mohou být investoři ponecháni nejen bez podnikání , ale také za mřížemi, se stali Chodorkovskij a další bývalí akcionáři Yukosu, kteří nedávno žalovali více než 50 miliard dolarů z Ruska.

Mezinárodní soud OSN pro mořské právo začne posuzovat nároky Ukrajiny vůči Rusku, jejichž seznam je každý den aktualizován. Moskva porušuje normy Úmluvy OSN o mořském právu ve vodách Černého a Azovského moře a Kerčské úžiny, nezákonně využívá přírodní zdroje, zejména zásoby plynu a ropy, které patří podle Ukrajiny a mezinárodního práva –  Ukrajině, brání plavbě, kontroluje lodě směřující do Mariupolu a Berdyanska, postavil Kerchensky most, který dostal havarijní stav ještě před koncem stavby. Rusko působí na ukrajinských územích na principu „spálené země“. Pravidelně se objevují údaje o zadržování ukrajinských rybářů bezpečnostními silami Ruské federace, v listopadu 2018 ruská armáda zajala lodě ukrajinského námořnictva.

Tato a mnoho dalších porušení Ruské federace Úmluvou OSN o mořském právu bude předmětem soudního řízení u Mezinárodního tribunálu pro mořské právo Organizace spojených národů. Kreml bude muset znovu vybírat úplatky od zbídačených daňových poplatníků, aby zaplatil zákonné soudni poplatky. Například v případě Yukos v Haagu utratila Ruská federace 120 milionů dolarů na právníky a případ soudního řízení Ukrajiny proti Rusku neslibuje, že bude méně nákladný a nepříjemný. Je třeba poznamenat, že ruská strana všemi možnými způsoby zpozdila proces formování rozhodčího řízení. Moskva neustále apelovala na nedostatek jurisdikce, ignorovala debatu, dezinformovala veřejnost, ignorovala ministerskou korespondenci povinnou v počáteční fázi, narušovala proces přípravy memoranda ke studiu názorů stran.

  Prezident jako zdroj nestability. Kam směřuje Česká republika

Chování Moskvy je pochopitelné. Cíle se dramaticky liší. Pro Kyjev je to otázka strategického přežití a zachování ekonomického potenciálu, pro Moskvu je to jen nucená fraška.

Ale jak moc se lano nestočí a konec bude stále.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com