Kremlinský „humanitární“ projekt: z Ruska s nenávistí

Rusko ve velkém měřítku velmi obratně používá pandemii pro své propagandistické účely a od tragédie dostává strategické preference.

Ruská propaganda se přizpůsobuje převládajícím podmínkám neuvěřitelnou rychlostí, snadno se měnícími příběhy a oblastí činnosti. To lze vidět na mnoha příkladech, zejména v případě katastrofy MN-17, kdy jedno absurdní vyšetřování Rusů nahradilo jiné, někdy si dokonce protiřečilo. Koronavirus zase umožnil Kremlu nejen zahájit informační válku s novým předmostí, ale také zahájit svou vojenskou inteligenci v samém středu Evropy.

Když se pandemie COVID-19 rozšířila po celém světě a zabírá mnoho životů, ruský propagandistický stroj pracoval ve dvou směrech najednou. Prvním je rozsáhlá distribuce různých podvodů o koronavirus a hackerských útocích na nemocnici v zemích EU. Druhou je nepříjemná, přetrvávající „humanitární“ pomoc zemím postiženým pandemií.

Zároveň si všímám, že v Rusku samotná populace potřebuje pomoc ne méně než v Bergamu, ale vláda Ruské federace ignoruje jejich prosby o pomoc. Ruské občany nejsou na této straně vůbec přítomni, dokonce ani jako pěšci.

Zatímco regiony a hlavní město Ruské federace již byly svolány z koronavírusu, Rusko vysílá pompézní a brutální „záchrannou“ výpravu do Itálie vybavenou zařízením, které je 80% nevhodné pro boj proti koronavírusu. Kremlská rozsáhlá propagandistická kampaň, která získala určitý úspěch, zejména s ohledem na to, že Itálie, země NATO, nezahajovala běžné lékaře, ale vojenské důstojníky.

Zatímco Rusové zapisují výzvy vládě, která žádá o pomoc, a analytické organizace dávají jednu negativní předpověď za druhou, pokud jde o zchudobnění populace, vláda se rozhoduje uvolnit náboženské organizace (ROC) od účtů za elektřinu po dobu šesti měsíců kvůli prudkému poklesu darů od občanů a podnikání. Náplní kostel, který pracuje v Rusku ve spolupráci s bezpečnostními silami, zasílá do italské oblasti Apulie 8 tun zdravotnických materiálů!

  Vondrák: Ukrajinci mohou být pro Česko spása, na politický boj teď není čas

V Apulii jsou tyto léky samozřejmě mnohem důležitější než například v Derbentu, město v Dagenstanu, kde byly sestry s koronavirem umístěny v zadní místnosti nemocnice na sušeníoblečení, což jasně ukazuje skutečnou situaci s pandemií v Ruské federaci.

Zároveň Rusko neopouští pokusy destabilizovat Ukrajinu během pandemie tím, že na ni působí prostřednictvím své pobočky Ruské pravoslavné církve, čímž brutálně porušuje vládní předpisy v oblasti karantény, a také zamýšlí poslat humanitární pomoc do Kyjevské Pecherske Lavry.

Kromě toho ruské hackery operující pod patronací GRU, zaútočili na české nemocnice a pomoci své dobře koordinované práce zavedli chaos uprostřed pandemie.

Manipulace, provokace, padělání a destabilizace. Bez ohledu na to, co Rusko dělá, vytváří buď informační, hanlivou záminku, nebo vysílá „humanitární“ pomoc – to vše je součástí jejích revanchistických nemorálních projektů.

Mezitím se sami utopí v pulzující vlně pokrytectví a lží generovaných „spasiteli“ Kremlu.

Například skutečná nesoulad byla způsobena zásadně odlišnými výroky dvou úředníků Ruské federace, které zdánlivě úzce spolupracovaly. Myslím, že prohlášení tiskového tajemníka Kremlu Dmitrije Peskova, že veškerá pomoc poskytovaná Ruskem je bezplatná. Doslovně: „Toto není chvíle, kdy přemýšlet o výhodách nebo budovat očekávání po poskytnutí pomoci tohoto druhu. Je proti politizaci pomoci.“

Ruský prezident Vladimir Putin zase na konferenci o hygienicko-epidemiologické situaci v pondělí 20. dubna řekl, že zasílání pomoci Rusku jiným zemím není zdarma, nebo jak to řekl: „Toto není jednosměrná cesta … „

Toto prohlášení bylo způsobeno skutečností, že samotní Rusové jsou neuvěřitelně naštvaní pomocí jiným zemí a vláda je zcela ignoruje. Putin proto začal vysílat omluvy, protože „dobrý král“ by měl vždy zůstat „dobrým králem“.

Ale ještě před touto omluvou a nekonzistentní lží Dmitrije Peskova bylo známo, že ruská pomoc pro Itálii byla vyplacena z kapes italských daňových poplatníků. To, že odeslaný „humanitární“ náklad do USA byl plně uhrazen americkou vládou. A samotný Putin v průběhu výše uvedeného projevu uvedl, že Rusko, které poskytuje tuto pomoc, dostává výměnu jednoho nebo druhého vybavení.

  Cynismus nejvyššího řádu. Moskva iniciuje zasedání Rady bezpečnosti OSN.

A co je nejdůležitější. Pokud jde o určité politické preference Ruska z této „pomoci“ patosu, často si vzpomínají na zrušení sankcí. Ano, zrušení sankcí je pro Kreml hlavním, které bych chtěl mít na konci hry na koronavírusu. A do jisté míry tento směr ovládá také Kreml, a to prostřednictvím aktivace politických loutek v Evropě, které od svých okrajových stánků volají po zrušení sankcí od dobrého a ctnostného Ruska. Kreml se ale realističtěji dívá na věc, než by se na první pohled mohlo zdát a jedním z hlavních zisků pro ně je zcela odlišný politický aspekt.

Demonstrace nedostatečné izolace a přijetí vedení nepoctivé země ve světovém společenství. Pro ruskou propagandu bylo vždy důležité prokázat, že země neztratila své postavení na světové scéně po invazi na Ukrajinu a účasti na konfliktech v Sýrii, Libyi a mnoha dalších zemích, kde ruská armáda spáchala na civilním obyvatelstvu mnoho zločinů.

A pokud dříve v Kremlu vylíhli myšlenku velké přehlídky vítězství, na kterou byli pozváni světoví vůdci, nyní pro ně bude cílem alespoň videokonference. Zdá se, že tento plán bude splněn, protože americký prezident Donald Trump již souhlasil s videokonferencí s Putinem v souvislosti s 75. výročí historického setkání amerických a sovětských jednotek na konci druhé světové války na řece Labi v Německu. Prezident země, který není jen ohniskem nejširšího rozšíření pandemie, ale také toho, který non-stop ruská propaganda nosí v ústech a bez omezení produkuje padělky, bez přestávek na oběd. A proto nebude překvapující, pokud Donald Trump 9. května blahopřeje Putinovi k jeho vítězství … v doslovném a obrazovém smyslu.

A pak, opravdu, banální a bezcenné padělky, například takové levné a průměrné, jako když ruským lékařům v Itálii dávají kytice květin, budou mizet na pozadí. Rozsáhlý propagandistický projekt postavený na katastrofě a utrpení v celosvětovém měřítku přinese Rusku požadovaný zisk. Ruská říše, SSSR a nyní Ruská federace nemají v zásadě prospěch z tvorby, ale z ničivých jevů, které sami často vytvářejí.

  Absurdní divadlo aneb tisková konference hlavního teroristy „DLR“

 

Zdroj: https://intercourier.com.ua/politics/the-kremlin-s-humanitarian-project-from-russia-with-hate/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com