V USA testy odhalily už skoro milion nakažených koronavirem, za den tam zemřelo 1330 lidí

Ve Spojených státech zemřelo za posledních 24 hodin 1330 lidí nakažených koronavirem, informovala o tom v pondělí ráno agentura AFP s odvoláním na údaje americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU). Počet úmrtí za den je tak zhruba o polovinu nižší oproti předchozímu dni, kdy to bylo 2494 úmrtí. Nejnovější denní nárůst úmrtí je nejnižší za tři týdny. V Německu se za den potvrdilo 1018 nakažených koronavirem, nejméně od poloviny března. Počet úmrtí vzrostl podle Kochova institutu o 110 na 5750.

Spojené státy, které mají asi 328 milionů obyvatel, jsou nejhůře postiženou zemí v nynější pandemii. Celkem bylo v USA dosud potvrzeno na 965 tisíc nakažených, z nichž 54 841 lidí zemřelo.

Mexiko kvůli COVID-19 vrátilo na 3600 migrantů do zemí původu

Mexická vláda kvůli pandemii COVID-19 téměř vyprázdnila státní střediska pro uprchlíky, které poslala do zemí jejich původu. V zemi ale fungují desítky dalších migračních středisek, které spravují různé církevní či nevládní organizace.

Mexický institut pro migraci o víkendu informoval, že od 21. března ze zdravotních a bezpečnostních důvodů začal vyklízet svých 65 zařízení pro běžence, v nichž bylo minulý měsíc 3759 lidí. Valná většina z nich (3653) byla vrácena do Guatemaly, Hondurasu a Salvadoru, zbytek ve střediscích zůstal. Státní zařízení pro migranty mají kapacitu asi 8500 lidí.

Migrační institut též uvedl, že většina z vrácených migrantů se do středisek dostala po zadržení policií, protože vstoupili do země nelegálně.

V Mexiku se zatím potvrdilo na 14 677 případů nákazy koronavirem a 1351 nakažených zemřelo, uvedlo v neděli ministerstvo zdravotnictví. V zemi, které má na 128 milionů obyvatel, se ale provádí velmi málo testů. Ve srovnání s ostatními zeměmi Latinské Ameriky dělá v přepočtu na milion obyvatel Mexiko a Brazílie testů nejméně, naopak nejvíce jich provádí Chile a Panama.

  Podle prvních odhadů volby v Lotyšsku vyhrála strana premiéra Kariňše

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3084896-v-usa-testy-odhalily-uz-skoro-milion-nakazenych-koronavirem-za-den-zemrelo-1330-lidi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com