Automobilka Škoda Auto obnovila výrobu. Rozjely se všechny tři závody

Automobilka Škoda Auto obnovila dnes v 6:00 výrobu ve všech třech svých výrobních závodech v České republice, potvrdil vedoucí komunikace podniku Tomáš Kotera. Škoda Auto zastavila kvůli koronaviru výrobu 18. března večer. Odstávku několikrát prodloužila. Nyní tedy výrobu rozjíždí téměř po šesti týdnech.

„Mohu potvrdit, že veškeré činnosti, které byly naplánované na 6:00 ráno, úspěšně začaly a výroba je obnovena,“ řekl Kotera. Zaměstnanci se ráno vrátili do výrobních závodů v Mladé Boleslavi, Kvasinách i Vrchlabí. Odbory Škody Auto již dříve uvedly, že náběh výroby bude náročný a bude odlišný od situace například po celozávodní dovolené.

Standardně Škoda funguje ve třísměnném provozu, jak bude provoz fungovat po obnovení výroby, zatím není jasné. Odbory dříve avizovaly, že se pravděpodobně odřekne noční směna.

Mladá Boleslav připravila pro zaměstnance Škody Auto svozový systém autobusy, pracovníky k branám automobilky svážely ze sedmi míst po městě, odkud vyjížděly po 5:00. V Mladé Boleslavi nejezdí kvůli pandemii městská doprava. Zájem o svozové autobusy byl minimální, některé odjely k závodu prázdné.

Škoda Auto loni dodala do celého světa 1,24 milionu aut. Zaměstnává téměř 39 tisíc zaměstnanců, z toho v ČR téměř 34 tisíc lidí. Škoda Auto je v Česku stěžejní firmou, má subdodavatele z celé republiky. Podle Sdružení automobilového průmyslu představuje Škodovka pro mnoho českých dodavatelů pětinu až 30 procent jejich produkce, odstávka je tak značně zasáhla.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/

  Dělal Babišovi pucfleka a za to se stal velvyslancem, rozčílil se Kalousek. Česku někdy hořko sloužit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com