Kvitová prohrála finále v Dauhá se Sabalenkovou

Dauhá/Dubaj/Acapulco/Santiago de Chile – Tenistka Petra Kvitová druhý titul v Dauhá nezískala. Předloňská vítězka katarského turnaje v dnešním finále podlehla razantně hrající a výborně servírující Aryně Sabalenkovou z Běloruska dvakrát 3:6.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová hrála 37. finále v kariéře a teprve podesáté odešla poražena. Naposledy získala titul loni na antuce v hale ve Stuttgartu.

V pondělním vydání žebříčku dvouhry WTA klesne Kvitová z 11. na 12. místo, předstihne ji její finálová přemožitelka Sabalenková.

Překvapivé tažení Zarazúové skončilo v Acapulcu v semifinále

Překvapivé tažení dvaadvacetileté tenistky Renaty Zarazúové na turnaji v Acapulcu skončilo v semifinále. Domácí hráčka prohrála dvakrát 3:6 s Leylah Fernandezovou z Kanady, která si tak poprvé v kariéře zahraje o titul. Její soupeřkou bude sedmá nasazená Heather Watsonová z Velké Británie.

V soutěži mužů potvrdil roli favorita Španěl Rafael Nadal a v semifinále porazil 6:3 a 6:2 Grigora Dimitrova z Bulharska. Druhý hráč světa ve finále nastoupí proti nenasazenému Tayloru Fritzovi z USA a bude usilovat o třetí titul z mexického turnaje v kariéře a první v probíhající sezoně.

„Mám radost, porazil jednoho z nejlepších hráčů světa a dobrého kamaráda,“ řekl Nadal, který proti Fritzovi nastoupí poprvé v kariéře. „Je ve formě, má dobrý servis a skvělé rány od základní čáry. Bude to těžký zápas,“ přidal devatenáctinásobný grandslamový vítěz, který v Acapulcu získal titul už v letech 2005 a 2013.

Zarazúová si jako první mexická tenistka po 27 letech zahrála na okruhu WTA semifinále, další milník už však až 270. hráčka světa nepřidala. Teprve sedmnáctileté Fernandezové, která rovněž jako její soupeřka prošla do hlavní části turnaje z kvalifikace, podlehla za hodinu a půl.

„Věděla jsem, že fanoušci mi přát nebudou, ale i tak mi dali spoustu energie. Bylo super, jak fandili, jak to prožívali a že jich přišlo tolik,“ uvedla Fernandezová, které ve světovém žebříčku patří 190. příčka a před turnajem v Acapulcu na okruhu WTA nikdy neprošla do čtvrtfinále.

  Krejčíková prošla na US Open do 2. kola, další čtyři čeští zástupci vypadli

Garín po skreči v Santiagu přišel o vítěznou sérii na antuce

Nejvýše nasazený hráč turnaje v Santiagu de Chile Christian Garín skrečoval čtvrtfinálový zápas s Brazilcem Thiagem Wildem. Po porážce 6:7 v prvním setu chilský favorit z utkání odstoupil kvůli bolestem zad.

Skreč ukončila Garínovu letošní neporazitelnost na antuce, na které vyhrál turnaje v Riu de Janeiro a Córdobě. V pátečním utkání proti Wildovi měl šest setbolů, které však nevyužil a po prohraném tie-breaku se rozhodl nepokračovat.

Devatenáctiletý Brazilec se ve svém prvním semifinále na okruhu ATP utká s Argentincem Renzem Olivem. Druhou dvojici tvoří Nor Casper Ruud a Španěl Albert Ramos.

Výsledky tenisových turnajů

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj žen v Dauhá

(tvrdý povrch, dotace 3,240.445 dolarů):

Dvouhra – finále:

Sabalenková (9-Běl.) – Kvitová (8-ČR) 6:3, 6:3.

 

Turnaj mužů v Dubaji

(tvrdý povrch, dotace 2,950.420 dolarů):

Dvouhra – finále:

Djokovič (1-Srb.) – Tsitsipas (2-Řec.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra – finále:

Venus, Peers (N. Zél./Austr.) – Marach, Klaasen (4-Rak./JAR) 6:3, 6:2.

 

Turnaj mužů a žen v Acapulcu

(tvrdý povrch, muži dotace 2,000.845 dolarů / ženy 275,000 dolarů):

Muži:

Dvouhra – semifinále:

Nadal (1-Šp.) – Dimitrov (7-Bulh.) 6:3, 6:2, Fritz (USA) – Isner (5-USA) 2:6, 7:5, 6:3.

Ženy:

Dvouhra – semifinále:

Watsonová (7-Brit.) – Wang Si-jü (Čína) 6:4, 7:6 (8:6), Fernandezová (Kan.) – Zarazuaová (Mex.) 6:3, 6:3

 

Turnaj mužů v Santiagu de Chile

(antuka, dotace 674.730 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Seyboth Wild (Braz.) – Garín (1-Chile) 7:6 (7:1) skreč, Olivo (6-Arg.) – Dellien (Bol.) 3:6, 7:6 (7:5), 7:5.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com