Most v ruské Samarské oblasti poškodila exploze, Ukrajina výbuch potvrdila

Železniční most přes řeku Čapajevku v jihoruské Samarské oblasti dnes poškodil výbuch, uvedl ruský tisk. Podle telegramového kanálu RBK-Ukrajina explozi na mostě, po kterém se převáží vojenský materiál, potvrdila ukrajinská vojenská rozvědka HUR. Podle ruských médií byl mezitím provoz na trati obnoven.

Exploze nastala na mostě v úseku trati mezi městem Čapajevsk a obcí Zvezda a způsobilo ji výbušné zařízení, informují ruská média. Výbuch poškodil kovovou konstrukci a ohrazení mostu, ne však nosnou betonovou část. Nikomu se nic nestalo, ale provoz na mostě byl načas zastaven, což vedlo ke zpoždění dálkových i příměstských vlaků.

Na jedné z opěr mostu pyrotechnici našli a zneškodnili nevybuchlou nálož. Experti pak podle listu Kommersant schválili obnovení provozu. Incident, při kterém nikdo nebyl zabit či zraněn, vyšetřují kriminalisté jako sabotáž, za což – v případě dopadení a odsouzení pachatelů – hrozí až 20 let vězení.

Samarská oblast patří k důležitým průmyslovým regionům Ruska. Podle portálu RBK-Ukrajina po trati vedoucí po částečně poničeném mostě vlaky vozí například munici z jednoho závodů v Čapajevsku.

Rusko se v posledních měsících potýká s útoky na svoji průmyslovou a logistickou infrastrukturu. Podle Moskvy za nimi stojí Ukrajina. Ta útoky v hloubi Ruska tradičně ponechává bez oficiálního vyjádření.

ČTK

  Biden při jednání s izraelským prezidentem řekl, že nedovolí Íránu získat jadernou zbraň

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com