Tajná služba oznámila, že zadržela tři muže plánující bombový útok na jihu Ruska

Ruská tajná služba FSB zadržela tři osoby, které plánovaly bombový útok ve Stavropolském kraji na jihu Ruska. Podle prohlášení FSB, o kterém informovala agentura TASS, trojice pochází z blíže neurčené středoasijské země.

Ruskem před týdnem otřásl teroristický útok v koncertní hale v Krasnogorsku u Moskvy, v souvislosti s kterým ruské úřady zadržely 11 lidí. Většina z nich je z Tádžikistánu.

FSB v komuniké uvedla, že zabránila plánovanému teroristickému činu tří občanů jedné ze středoasijských zemí, kteří chtěli „odpálit nálož na jednom z frekventovaných míst ve Stavropolském kraji“. Tajná služba dodala, že zadrženým zabavila podomácku vyrobené výbušné zařízení či chemikálie.

Ruská televize odvysílala záběry, na kterých FSB zatýká několik mužů.

Útok na koncertní halu Crocus City Hall na předměstí ruské metropole byl jedním z nejtragičtějších neštěstí v Rusku za desítky let. Podle dnes aktualizované bilance si vyžádal nejméně 144 mrtvých a 360 zraněných.

K útoku se opakovaně přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Naposledy tak učinila ve čtvrtek, několik hodin poté, co ruský vyšetřovací výbor uvedl, že má důkazy o finančních vazbách útočníků na Ukrajinu, proti které Moskva vede válku. Kyjev zapojení do teroristického útoku u Moskvy popírá.

ČTK

  Nacionalista Girkin čelí obvinění z podněcování k extremismu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com