Rusko podpořilo Írán v útoku na Izrael

Ruští propagandisté otevřeně vyzývají k útoku na Izrael a zároveň aktivně podporují Írán jako jeho hlavního vojenského spojence. Například Sergej Mardan, propagandista denního autorského pořadu rádia Komsomolskaja pravda, v pořadu Solovjov Live prohlásil, že Rusko plně podporuje Írán v jeho konfrontaci s Izraelem. Tvrdil, že Teherán byl jedním z mála, kdo podporoval Moskvu během okupační invaze ruské armády na Ukrajinu. Uvedl, že Moskva je nyní povinna podpořit Írán v jeho konfliktu s Izraelem, neboť obě země jsou spojenci. Proto vyzval k sestřelení izraelských a amerických letadel.

Ruští představitelé rovněž „ospravedlňují“ rozsáhlý íránský útok na Izrael v noci z 13. na 14. dubna. Neprávem jej ztotožňují s izraelským úderem, který byl počátkem tohoto měsíce zaměřen na příslušníky Islámských revolučních gard (IRGC) v Damašku.

Stálý zástupce Ruska v Radě bezpečnosti OSN Vasilij Nebenza uvedl, že masivní kombinovaný útok Íránu na Izrael byl „legitimní odpovědí na útok izraelské armády“ na diplomatickou misi Teheránu v Sýrii.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová reagovala na výzvu izraelské velvyslankyně v Rusku Simony Halperinové k odsouzení íránského útoku slovy, že si „nepamatuje, že by izraelská strana odsoudila údery Kyjeva na ruské území“. Již dříve ruský rezort zahraniční diplomacie vyzval Izrael a Írán, aby „upustily“ od odsouzení ostřelování Teheránu.

Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov prohlásil, že Rusko je proti eskalaci a „podporuje politické a diplomatické řešení konfliktů“ na Blízkém východě.

Rusko bude pravděpodobně pokračovat v informačních operacích, jejichž cílem je ospravedlnit před mezinárodním společenstvím údery Íránu na Izrael v noci na 14. dubna.

 

  V Pekingu skončil sjezd čínských komunistů, ex-prezident byl vyveden

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com