Ohromný požár skladu ropy v Luhanské oblasti. Ukrajinci ho zřejmě zasáhli raketou

V noci na sobotu došlo ve městě Roveňky asi 55 kilometrů jižně od Luhansku, metropole stejnojmenné oblasti okupované Rusy, k mohutné explozi, po které začal hořet tamější sklad ropy. Podle místních úřadů šlo patrně o úder ukrajinské rakety ATACMS.

Další cíl důležitý pro ruské vojenské úsilí se ocitl v plamenech v noci na sobotu v okupované Luhanské oblasti. Ten měli podle místních úřadů zasáhnout ukrajinské síly pomocí rakety ATACMS, poskytnuté Spojenými státy americkými. O útoku informuje web RIA Jih.

Odvolává se přitom na vyjádření okupačních úřadů v čele s „ministryní zdravotnictví“ samozvané Luhanské lidové republiky Natalije Paščenkové. Ta uvedla, že v důsledku raketového útoku a následného požáru zahynuli tři lidé a dalších sedm jich mělo být zraněno.

Okupační úřady se domnívají, že Ukrajinci využili k útoku na ropný sklad rakety ATACMS. Ty jim patrně již v březnu dodaly Spojené státy americké, a to nově i s doletem až 300 kilometrů. (Ukrajinci měli dosud k dispozici pouze rakety s doletem 165 kilometrů kvůli obavám spojenců, že by je mohli použít k zasahování cílů v ruském vnitrozemí.)

Ukrajinci rakety ATACMS používají k úderům v okupovaných oblastech. Zasáhli jimi podle dostupných informací například letiště Džankoj na Krymu a bombardovali jimi také pozice nepřítele na okupovaném jihovýchodě země, včetně cvičiště v Luhanské oblasti, kdy při jednom z úderů mělo být zabito či zraněno přes sto vojáků.

Zdroj: Forum24

  Bělorusko a Lotyšsko si vyhostily velvyslance i všechen personál ambasád

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com