Ruští motostřelci se u Charkova vzbouřili. Nechtěli jet na smrt s kosočtvercem na kapotě

Ruské jednotky útočící v Charkovské oblasti mají na svých vozidlech nový znak ve tvaru kosočtverce přeškrtnutého písmenem X. Označení si vojáci musí zařídit sami a za vlastní prostředky, což jim vadí. Jednotce motostřelců ze 44. armádního sboru Ruské federace ale vadilo ještě víc, že je velení posílá proti dobře vybudovaným ukrajinským obranným postavením, a tak se vzbouřila. O incidentu informovalo ukrajinské partyzánské hnutí.

Nedávné ruské pokusy o průzkumné či sabotážní operace skončily pro Rusy v této části ukrajinské obranné linie v Charkovské oblasti opakovaně katastrofou, a tak když se jedna z jednotek sloužících v motostřeleckém praporu ruského 44. armádního sboru dozvěděla, že právě tam půjde do útoku, vzbouřila se.

Na svém telegramovém účtu o tom napsalo ukrajinské partyzánské hnutí Ateš, které jednotku infiltrovalo. Informátor jednotky mu dlouhodobě předává důležité zprávy o dění na ruské straně fronty.

Bojovníky této jednotky popudilo nové označení jejich strojů ve tvaru kosočtverce se svatoondřejským křížem a také to, že si podle ruského informátora musí nové značení zařizovat sami a platit ho z vlastní kapsy.

Mnohem zásadnější problém pro ně ovšem nastal ve chvíli, kdy jim velení nařídilo vyrazit do útoku v místě, kde se nacházejí velmi dobře zajištěné ukrajinské obranné linie. Jednotka to odmítla bez ohledu na následky. „Nikdo nechce jít za žádné peníze na jistou smrt,“ komentovali to ukrajinští partyzáni.

Není to ostatně poprvé, co si ruské jednotky stěžovaly na to, že od velení dostávají sebevražedné rozkazy, a odmítly je vyplnit. Deník Forum 24 již dříve informoval o okupantech z Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny, které jejich velitel poslal zlikvidovat ohniska odporu ukrajinské námořní pěchoty nedaleko ukrajinské vesnice Krynky na levém břehu Dněpru, kde vybudovala předmostí.

  Rusko a Ukrajina si vyměnily po 95 zajatcích, uvedly Moskva a Kyjev

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com