Trvalé útoky dronů otřásají ruskými ropnými rafineriemi: Volgograd je posledním cílem

V klidné noci z neděle na pondělí 12. května se Volgograd stal svědkem dalšího cíleného útoku na ropnou rafinerii, který opět uvrhl region do chaosu. Podle zpráv ruské propagandistické agentury TASS se na rafinerii snesly bezpilotní letouny a vyvolaly požár, při němž noční oblohu olizovaly plameny. Peklo bylo naštěstí rychle uhašeno a nebyly hlášeny žádné oběti, což přineslo malou úlevu uprostřed rostoucího napětí.

Tento útok se přidal k řadě podobných útoků, které v posledních měsících sužují ruskou ropnou infrastrukturu. Od konce ledna je Ukrajině připisována palba útoků bezpilotních letounů, jejichž cílem je ochromit ruské rafinérské kapacity. Šéf ukrajinské bezpečnostní služby Vasilij Maljuk prozradil, že bylo provedeno nejméně 13 úspěšných úderů, což mělo za následek výrazný výpadek v produkci a rafinaci ropy, který se odhaduje na 12 %.

Důsledky těchto útoků jsou dalekosáhlé a přesahují hranice rafinérských zdí. Nedávná zpráva serveru Politico odhalila, že zásoby benzinu v Rusku se snižují, a ceny v reakci na to prudce rostou. Jen ceny nafty se za pouhý týden vyšplhaly téměř o 10 % a ceny benzinu nezůstaly daleko za nimi, od začátku roku se zvýšily o 20 %. Tyto útoky nejsou zaměřeny pouze na infrastrukturu, ale mají přímý dopad na každodenní život ruských občanů.

  Výbuchy otřásly ukrajinskými městy včetně Kyjeva, kde čekají české ministry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com