Hokejové finále viděly v ČT podle předběžných údajů přes tři miliony lidí

Závěrečné minuty dnešního finálového zápasu mistrovství světa v hokeji mezi Českem a Švýcarskem sledovaly v České televizi (ČT) podle předběžných údajů více než tři miliony diváků. Další půl milion lidí viděl hru on-line, uvedla ČT. Dosud nejsledovanějším sportovním přenosem v ČT byl zápas Česko-Slovensko na zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014, který vidělo 2,345 milionu diváků.

Ve finále domácího turnaje v Praze dnes večer vyhráli Češi nad Švýcarskem 2:0 a po 14 letech tak dosáhli na zlato na mistrovství světa. „Podle předběžných výsledků měření sledovanosti posledních deset minut dnešního finále sledovalo přes tři miliony diváků při podílu na sledovanosti 82 procent,“ uvedla ČT na síti X. Dalších půl milionu diváků podle ní sledovalo finálový souboj na on-line zařízeních.

České semifinále proti Švédsku na hokejovém mistrovství světa v sobotu odpoledne na programu ČT Sport sledovalo 1,94 milionu lidí, alespoň na chvíli si zápas v televizi pustilo 3,02 milionu lidí. Na zápas se dívalo víc než 72 procent lidí u obrazovek, uvedla ČT.

Čtvrtfinále mezi Českem a USA sledovalo ve čtvrtek na programu ČT Sport 2,073 milionu diváků.

ČTK

  Shiffrinová v Courchevelu útočí na první vítězství v sezoně SP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com