Tenista Lehečka je při debutu na ATP Tour v Rotterdamu už v semifinále

Jiří Lehečka se při svém snovém debutu v hlavní soutěži turnaje ATP Tour nezastavil v Rotterdamu ani ve čtvrtfinále. V souboji mladíků v něm dnes dvacetiletý český tenista porazil 6:3, 1:6, 7:5 o rok mladšího Itala Lorenza Musettiho. Tereza Martincová vypadla na turnaji v Petrohradu ve čtvrtfinále. Podlehla 4:6 a 2:6 Rumunce Irině Camelii Beguové, která o den dříve vyřadila šestou nasazenou Petru Kvitovou.

V semifinále se Lehečka může střetnout s turnajovou jedničkou a čtvrtým hráčem světa Stefanosem Tsitsipasem. Řecký favorit hraje čtvrtfinále s Australanem Alexem de Minaurem.

Lehečka, jenž se coby 137. tenista žebříčku dostal do hlavní soutěže z kvalifikace, si dnes v rotterdamské hale připsal už páté vítězství. V prvním kole šokoval dvousetovou výhrou nad světovou dvanáctkou Denisem Shapovalovem a ve čtvrtek porazil po obratu domácího Botice van de Zandschulpa.

Tři sady odehrál Lehečka i dnes sice s mladším, ale mnohem lépe žebříčkově postaveným soupeřem (63.). Rozhodující set zahájil český tenista ztrátou podání, ve čtvrtém gamu dokázal srovnat na 2:2. Na Itala pak Lehečka zatlačil ve dvanácté hře za stavu 6:5 a při soupeřově servisu proměnil hned první mečbol po Musettiho chybě na síti.

Lehečka tak svým rotterdamským tažením napodobil krajana Víta Kopřivu, jenž při debutu na ATP Tour loni v červenci došel do semifinále turnaje v Gstaadu.

Pro Lehečku byl v Rotterdamu úspěchem už postup z kvalifikace, díky němuž si mohl poprvé zahrát na turnaji elitní tour. Debut na velké scéně slavil mladoboleslavský rodák v lednu na Australian Open, jež je oficiálně řazeno pod hlavičku Mezinárodní tenisové federace (ITF).

Po Kvitové ztroskotala v Petrohradu na Beguové také Martincová

Martincová prošla mezi nejlepší osmičku bez boje po odstoupení nemocné Jeleny Rybakinové z Kazachstánu. S Beguovou se 42. hráčka světa utkala podruhé. V roce 2019 v Taškentu ji porazila ve třech setech.

  Nosková je na Australian Open v osmifinále po výhře nad Šwiatekovou

Tentokrát ale měla navrch rumunská tenistka, která je momentálně v pořadí WTA o 14 míst níže. První set Beguová rozhodla brejkem v sedmém gamu, Martincová jedinou příležitost na prolomení soupeřčina podání nevyužila.

V druhé sadě měla Martincová dva brejkboly v druhé hře, ale Rumunka je odvrátila. Následně vzala české hráčce servis čistou hrou a další brejk se jí povedl na 4:1. Dramatický osmý game ukončila Beguová při druhém mečbolu.

Výsledky tenisových turnajů:

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj mužů v Rotterdamu

(tvrdý povrch, dotace 1,349.070 eur):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Lehečka (ČR) – Musetti (It.) 6:3, 1:6, 7:5.

 

Turnaj žen v Petrohradu

(tvrdý povrch, dotace 703.580 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Beguová (Rum.) – Martincová (ČR) 6:4, 6:2.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com