Kanoista Petr Fuksa postoupil na ME do finále dvoustovky

Kanoista Petr Fuksa vyhrál na mistrovství Evropy v Mnichově úvodní rozjížďku na 200 metrů a postoupil přímo do sobotního finále. Napodobil svého staršího bratra Martina, který ve čtvrtek podobně uspěl na tratích 500 a 1000 metrů.

„Při rozjetí jsem se trochu trápil, ale rozjížďka se mi jela dobře. Měl jsem trošku strach, protože se mnou jel mistr světa z minulého týdne (Polák Koliadych) a Litevec (Žustautas), který vyhrál Světový pohár v Račicích a jel opravdu rychle. Takže jsem si myslel, že budu třetí, čtvrtej. Nakonec jsme ale vyhrál, takže jsme maximálně spokojený,“ řekl Fuksa.

Dalším českým posádkám se v dnešním dopoledním programu v Německu tolik nedařilo. Šest z nich včetně čtyřkajaku Jakub Špicar, Josef Dostál, Daniel Havel, Radek Šlouf na trati 500 metrů bude o účast v bojích o medaile usilovat v sobotních semifinálových jízdách.

„Nebyl to špatný závod, dostali jsme vteřinu od prvních, což není málo ani moc. Dost překvapili Srbové a Maďaři, kteří postoupili rovnou. Očekávali jsme, že pojedou trošku pomaleji, ale oni vydrželi jet až do cíle,“ řekl Dostál, jenž po nedávném mistrovství světa nestartuje v Mnichově na svých hlavních singlových tratích. „Podařilo se nám hezky trefit start, jen jsme se trošku hledali. Dávali jsme dost energie na souhru a já osobně jsem byl před posledními sto metry úplně vytuhlý. Snažil jsem se pádlovat tak, abych kluky nerozhodil, ale moc jsem jim nepřidával,“ přiznal čtyřnásobný olympijský medailista.

V semifinále se na stejné trati jako mužský čtyřkajak představí i ženská posádka Barbora Betlachová, Anežka Paloudová, Štěpánka Sobíšková a Kateřina Zárubová, na dvoustovce kajakáři Eliška Betlachová a Martin Sobíšek, deblkajak Tomáš Sobíšek, Jakub Brabec a kanoistka Denisa Řáhová. Deblkajak Vladimír Cerman, Jakub Stejskal byl na kilometru z dalšího programu vyřazen. Betlachovou se Zárubovou na deblkajaku čeká na poloviční trati start ve finále B.

  The Times: Lídři evropského fotbalu uvažují o Final Four Ligy mistrů

Odpoledne jsou v Mnichově na programu finálové jízdy, do kterých se zapojí čtyři české posádky. Další tři lodě se představí v podvečer v semifinále.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com