Vondroušová, Bouzková a Siniaková zabojují ve středu o 3. kolo Roland Garros

Tři české tenistky zabojují ve středu o postup do 3. kola tenisového Roland Garros. Turnajová pětka Markéta Vondroušová se utká od 11:00 na kurtu číslo 14 s Američankou Katie Volynetsovou, ve stejnou dobu začne na „devítce“ i duel Marie Bouzkové s Chorvatkou Janou Fettovou. Nasazená dvaatřicítka Kateřina Siniaková vstoupí do utkání proti domácí Francouzce Chloé Paquetové jako druhá v pořadí na třetím největším kurtu Simonne Mathieuové.

Finalistka French Open z roku 2019 Vondroušová prošla do 2. kola po vítězství nad Španělkou Rebekou Masárovou. V utkání ztratila jen čtyři gamy. Do třetího kola antukového grandslamu může postoupit potřetí v kariéře a poprvé od roku 2021.

Osmadvacetiletá Siniaková se může do 3. kola Roland Garros dostat popáté a poprvé po třech letech. S o rok starší Paquetovou se utká potřetí, oba předchozí duely vyhrála.

Bouzková, která vyřadila v úvodním kole nasazenou devětadvacítku Veroniku Kuděrmětovovou z Ruska, se střetne s Fettovou poprvé. Postupem by si vylepšila v Paříži maximum.

Středeční program (začátky 11:00):

Kurt Philippea Chatriera (začátek 12:00): Keninová (USA) – Garciaová (21-Fr.), De Jong (Niz.) – Alcaraz (3-Šp.), Šwiateková (1-Pol.) – Ósakaová (Jap.), Gasquet (Fr.) – Sinner (2-It.).

Kurt Suzanne Lenglenové: Altmaier (Něm.) – Tsitsipas (9-Řec.), Osoriová (Kol.) – Džábirová (8-Tun.), Rubljov (6-Rus.) – Martínez (Šp.), Gauffová (3-USA.) – Zidanšeková (Slovin.).

Kurt Simonne Mathieuové: Hurkacz (8-Pol.) – Nakashima (USA), Siniaková (32-ČR) – Paquetová (Fr.), Collinsová (11-USA) – Danilovičová (Srb.), Moutet (Fr.) – Ševčenko (Kaz.).

Kurt č. 9, 1. zápas: Bouzková (ČR) – Fettová (Chorv.).

Kurt č. 14, 1. zápas: Vondroušová (5-ČR) – Volynetsová (USA).

ČTK

  Tenistka Nosková vybojovala v Poháru B. J. Kingové proti Švýcarsku první bod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com