Ruský portál informuje o poškození či zničení několika člunů a trajektů na Krymu

Při nočním úderu na Ruskem anektovaný ukrajinský poloostrov Krym byly poškozeny nebo zničeny čtyři ruské čluny typu Tuněc, dva trajekty a plavidlo lodivoda. S odvoláním na své zdroje to dnes napsal ruský portál Astra, podle něhož pět lidí utrpělo zranění. Ukrajinská vojenská rozvědka HUR na svém webu oznámila zničení dvou ruských člunů typu Tuněc pomocí bezposádkových plavidel. Moskva se k těmto zprávám nevyjádřila.

Plavidlo určené k přepravě lodivodů se podle Astry potopilo, jeden z trajektů kvůli poškození najel na mělčinu, přičemž se zranili čtyři lidé. Pátý zraněný člen je z posádky druhého trajektu. Úřady na anektovaném Krymu dříve uvedly, že dva trajekty byly poškozeny ve městě Kerč kvůli dopadu trosek sestřelených raket.

Kromě toho byly poškozeny čtyři transportní a výsadkové čluny KS-701, píše Astra. Ukrajinska pravda před tím informovala o zásahu dvou člunů, pravděpodobně typu KS-701 Tuněc, ukrajinskými bezposádkovými plavidly u obce Čornomorske na Krymu. Některá média toto plavidlo označují jako hlídkový člun.

Rusko i Ukrajina v noci na dnešek hlásily nepřátelské vzdušné údery, ruské ministerstvo obrany informovalo mimo jiné o likvidaci osmi dronů a dvou bezposádkových plavidel u Krymu, které Moskva v rozporu s mezinárodním právem zabrala v roce 2014. Zástupci Krymu v noci hlásili útok poblíž města Kerč, přičemž trosky sestřelených raket podle nich poškodily dva trajekty.

ČTK

  Strana evropských socialistů pozastavuje členství Směru-SD a Hlasu-SD

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com