Červenka s Dostálem jsou kandidáty na cenu IIHF pro hráče sezony

Kapitán české reprezentace Roman Červenka a brankář Lukáš Dostál se dostali finálové šestice ankety Mezinárodní hokejové federace (IIHF) o nejlepšího světového hráče sezony. Společně s úřadujícími mistry světa jsou kandidáty na ocenění Kevin Fiala a Roman Josi ze Švýcarska, Švéd Erik Karlsson a John Tavares z Kanady. Seznam finalistů zveřejnila federace na svém webu.

Vítěz druhého ročníku ankety bude oznámen v pondělí 17. června. Před rokem se z triumfu radoval kanadský útočník Connor Bedard, mezi finalisty byl i český forvard Dominik Kubalík.

Příslušná komise IIHF vybrala šestici finalistů na základě jejich dovednostní, odhodlání, týmového úspěchu a charakteru na ledě i mimo něj v uplynulé sezoně.

Osmatřicetiletý Červenka i o patnáct let mladší Dostál se výrazně podepsali pod český triumf na MS v Praze.

Červenka nasbíral v deseti zápasech turnaje 11 bodů za tři branky a osm asistencí, v klubové sezoně si dvojnásobný světový šampion připsal 40 bodů ze 47 utkáních v dresu švýcarského týmu Rapperswil-Jona.

Dostál na MS udržel včetně finále třikrát čisté konto, získal cenu pro nejlepšího brankáře turnaje a novináři jej stejně jako Červenku zařadili do All Star týmu. Ve své první kompletní sezoně NHL odchytal za Anaheim 44 zápasů.

I další finalisté ankety se výrazně prosadili na šampionátu v Česku. Fiala a Josi pomohli Švýcarsku k zisku stříbrných medailí, přičemž Fiala byl druhým nejproduktivnějším hráčem turnaje a Josi nejproduktivnějším obráncem akce. Fiala převzal i cenu pro nejlepšího útočníka, MVP turnaje a nechyběl v All Star týmu. Josi se stal nejlepším obráncem a také byl zařazený do ideální sestavy MS.

Obránce Karlsson dovedl jako kapitán Švédsko k zisku bronzových medailí, v zápase o 3. místo Seveřané přehráli Kanadu vedenou Tavaresem.

ČTK

  Obhájce titulu Djokovič je na Roland Garros bez ztráty setu ve třetím kole

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com