Vaněček vychytal výhru Washingtonu, Hertl a Nosek asistovali

idnes.cz

Brankář Washingtonu Vítek Vaněček kryl v zápase s New York Rangers 32 střel, dovedl Capitals k výhře 2:1 a byl vyhlášen první hvězdou duelu. Útočníci Tomáš Nosek s Tomášem Hertlem v pátečním programu NHL asistovali. Nosek se podílel na výhře Vegas 4:2 v Los Angeles a Hertl pomohl San Jose k zisku bodu ze zápasu se St. Louis. Sharks prohráli 1:2 po samostatných nájezdech.

Rangers vstoupili do utkání ve Washingtonu aktivněji a v 17. minutě otevřeli skóre, když Vaněčka překonal v přesilové hře Artěmij Panarin. Ruský střelec využil přihrávky Ryana Stromea a se štěstím prostřelil českého brankáře. Washington zvrátil vývoj ve třetí části. V předbrankovém prostoru se dvakrát nejlépe zorientoval Alexandr Ovečkin a zařídil svému týmu dva body.

„Ne každý Alexův gól musí padnout z levého kruhu pro vhazování,“ řekl trenér Washingtonu Peter Laviolette a připomněl tak nejoblíbenější střeleckou parketu obávaného kanonýra. „Dnes výborně pracoval před brankou a dokázal, že se umí prosadit i tam,“ ocenil kapitána týmu Laviolette.

Ovečkin skóroval v pátém duelu v řadě a vstřelil 115. vítězný gól v NHL. Na čtvrtém místě historických tabulek ztrácí tři branky na třetího Phila Esposita. Statistice vládne Jaromír Jágr, který rozhodl 135 zápasů.

Vaněček v posledních dvou duelech inkasoval jedinou branku z 56 střel a s 13 výhrami je nejúspěšnějším brankářem mezi nováčky v dosavadním průběhu sezony. „Jen dokazuje, co umí. Je to opravdu talentovaný gólman, svůj um předvádí v každém zápase. Dnes sice dostal gól, ale na Panarinovu střelu si dokázal sáhnout, v první chvíli jsem si myslel, že ji dokonce chytil,“ chválil spoluhráče útočník Jakub Vrána, který za více než 14 minut na ledě nebodoval.

Capitals vyhráli jedenáctý z posledních 12 duelů, drží sedmizápasovou sérii bez prohry a v čele Východní divize mají dvoubodový náskok před New York Islanders. Rangers na šestém místě divize ztrácí osm bodů na příčky zaručující postup do play off.

  Bouzková má cenu za fair play, tenistkou roku je Keninová

St. Louis uspělo na ledě San Jose 2:1 po nájezdech a ukončilo pětizápasové čekání na výhru. Skóre přitom otevřeli v 36. minutě Sharks. Hertl rozjel akci, na jejímž konci byl Ryan Donato, který si počkal na ideální moment a prostřelil Jordana Binningtona. Blues srovnali ve třetí části, kdy Kyle Clifford nastřelil koleno Tylera Bozaka, od něhož se odrazil puk do branky. Ve třetí sérii nájezdů rozhodl Vladimir Tarasenko forhendovým blafákem o bodu navíc pro St. Louis.

„Odehráli jsme dobrý zápas. Výborně jsme si počínali v obranném pásmu a vyráželi jsme do protiútoků. Musíme si z dnešního zápasu odnést sebevědomí a prodat ho v dalších duelech,“ řekl brankář vítězných Blues Binnington.

Hráči Vegas porazili Los Angeles na jeho ledě 4:2 a vyhráli popáté v řadě. Golden Knights se 43 body vládnou Západní divizi a ztrácí jediný bod na nejlepší celky soutěže Washington a Tampu Bay. Asistencí se na čtvrté brance podílel Nosek, jenž navázal na utkání se San Jose a bodoval podruhé za sebou. V dosavadním průběhu sezony nasbíral pardubický rodák šest bodů za dva góly a čtyři asistence.

Poprvé po více než měsíční pauze způsobené otřesem mozku se v brance Golden Knights představil Robin Lehner. „Není jednoduché vrátit se po takové pauze, ale on to zvládl a pomohl nám k výhře. Odchytal povedený zápas, jsem rád, že je zpět,“ řekl dvougólový střelec Max Pacioretty.

Trápení Toronta pokračuje. Maple Leafs podlehli Calgary 3:4 a neuspěli v šestém z posledních sedmi utkání. Naopak Flames se pod novým trenérem Darrylem Sutterem daří. Prohráli pouze jednou a dotahují se na čtvrtý Montreal.

Nejlepší střelec soutěže Auston Matthews neskóroval potřetí v řadě. Neprosadil se ani v 53. minutě, kdy jeho střelu do poloodkryté branky Flames parádním skokem zlikvidoval Jacob Markström. Švédský gólman dostal přednost před Davidem Rittichem i v pátém duelu pod novým trenérem.

  Začíná MS v hokeji, po třech letech s diváky, ale bez ruského týmu

V druhém zápasu Severní divize vyhrál Vancouver v Montrealu 3:2 v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil v 63. minutě J. T. Miller, který zaznamenal 100. bod v dresu Canucks.

Výsledky NHL:

Washington – NY Rangers 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky: 54. a 57. Ovečkin – 17. Panarin. Střely na branku: 18:33. Vítek Vaněček odchytal za Washington celý zápas, inkasoval jeden gól z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 96,97 procenta. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Vaněček, 2. Ovečkin (oba Washington), 3. Panarin (NY Rangers).

Montreal – Vancouver 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 – 0:1)

Branky: 5. Perry, 60. Suzuki – 23. Gaudette, 27. Höglander, 63. J. T. Miller. Střely na branku: 31:28. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J. T. Miller (Vancouver), 2. Allen (Montreal), 3. Demko (Vancouver).

Los Angeles – Vegas 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Branky: 20. Iafallo, 27. T. Moore – 11. a 13. Pacioretty, 36. W. Karlsson, 51. W. Carrier (Nosek). Střely na branku: 25:33. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Pacioretty, 2. Martinez (oba Vegas), 3. Iafallo (Los Angeles).

San Jose – St. Louis 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0)

Branky: 36. Donato (Hertl) – 47. Bozak, rozhodující. sam. nájezd Tarasenko. Střely na branku: 31:34. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko (St. Louis), 2. M. Jones, 3. Donato (oba San Jose).

Toronto – Calgary 3:4 (2:3, 1:1, 0:0)

Branky: 13. Spezza, 20. Kerfoot, 24. Marner – 2. M. Tkachuk, 8. D. Ryan, 19. Ch. Tanev, 33. Giordano. Střely na branku: 27:18. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. R. Andersson, 2. D. Ryan (oba Calgary), 3. Kerfoot (Toronto).

  Světová trojka Sakkariová vypadla na US Open už ve 2. kole

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com