Po léta budeme mít velký problém s Ruskem, prohlásil velitel americké armády v Evropě

Bez ohledu na to, jak válka na Ukrajině skončí, budou mít Evropa a Spojené státy v nadcházejících letech co do činění se silnějším a rozhněvanějším Ruskem. Podle webu National Defence Magazine to v Paříži řekl velící generál armády Spojených států amerických v Evropě a Africe Christopher Cavoli.

„Porážka Ruska na Ukrajině je nesmírně důležitá, ale bez ohledu na to, jak to dopadne, na druhé straně konfliktu najdeme Rusko, které má armádu obnovenou mnohem rychleji, než jsme si představovali,“ prohlásil Cavoli během přednášky na mezinárodním veletrhu Eurosatory v Paříži.

Kromě toho jsou podle něj ruští představitelé přesvědčeni, že NATO je nepřítel, a budou jej a ukrajinské spojence obviňovat z toho, proč si ruská armáda vedla tak špatně. „Takže budeme mít po léta velký problém s Ruskem a myslím, že se na to musíme připravit,“ dodal velící generál armády Spojených států amerických v Evropě a Africe.

„A Rusko není osamocené,“ poznamenal. Ruský prezident Vladimir Putin tento týden poprvé po 24 letech navštívil Severní Koreu. Již dříve posílil vztahy země s Čínou a Íránem. Předpokládá se, že Severní Korea dodává Rusku dělostřelecké granáty a Írán pokročilé bezpilotní letecké systémy.

Spojení těchto čtyř zemí „je hluboce znepokojující a vytvoří mnohem složitější soubor otázek pro nás jako národ, Spojené státy, alianci a pro lidi milující svobodu, pro všechny,“ řekl Cavoli podle webu National Defence Magazine.

Výhodou Evropy podle něj je, že má alianci 32 členských zemí, obstála ve zkoušce času po 75 let a slouží jako odstrašující prostředek. Odstrašujícím prostředkem je průmyslová kapacita. „V současné době nevyrábíme tolik a tak rychle, jak bychom si přáli,“ řekl Cavoli s odkazem na vojenskou výrobu potřebnou k porážce Ruska. Množství munice a vybavení, které spotřebovává Ukrajina, by podle něj mělo sloužit jako „archetyp“ věcí příštích.

  KLDR zveřejnila snímky zařízení na výrobu materiálu do jaderných zbraní

Pokud se nepodaří konvenční válku vyhrát rychle, musí se státy připravit na dlouhodobý konflikt. A to vyžaduje správnou úroveň výroby, správné množství zásob a schopnost nahradit velké zbraňové platformy, řekl. „A takto jsme nenakupovali už 30 let. Ale je načase, abychom takto znovu začali uvažovat.“

Pochválil zároveň snahu Ukrajiny, Spojených států a spojenců v NATO o zvýšení výroby, ale „musí jít nahoru a nahoru“, řekl. „Bude tu role vlády, bude tu role soukromého sektoru, ale především si myslím, že potřebujeme oživit vztah mezi nimi,“ dodal.

Pokud vlády desítky let neinvestují do těchto velkých zbraňových platforem potřebných pro rovnocenný konflikt, není podle něj rozumné očekávat, že podniky najednou zvýší výrobu. „Tohle už nejsou jen pistole, tohle jsou velmi složité věci,“ uzavřel.

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com