Nový ukrajinský velvyslanec v Praze Zvaryč v úterý oficiálně zahájí misi

Svoji diplomatickou misi v Česku v úterý oficiálně zahájí nový ukrajinský velvyslanec Vasyl Zvaryč. Prezident Petr Pavel přijme jeho pověřovací listiny, stejně jako nových velvyslanců a velvyslankyň Španělska, Indie a Zambie. Informoval o tom dnes odbor komunikace prezidentské kanceláře.

Dosavadního velvyslance Ukrajiny v Polsku jmenoval prezident Volodymyr Zelenskyj před necelými dvěma týdny. Místo ambasadora v Praze nebylo obsazené téměř dva roky poté, co se předchozí velvyslanec Jevhen Perebyjnis přesunul na post náměstka ukrajinského ministra zahraničí.

Ve Varšavě Zvaryč působil jako velvyslanec od roku 2022, na ambasádě v Polsku ale v různých pozicích pracoval už v minulosti. Zkušenosti má také z velvyslanectví své země ve Spojených státech či v Turecku.

Novou španělskou velvyslankyní v Česku bude María Pérezová. Indii bude zastupovat Ravíš Kumár, který dosud čtyři roky působil jako velvyslanec v Estonsku a ve Finsku. Winnie Chibesakundaová povede diplomatickou misi Zambie, stejný post zastává mimo jiné pro Maďarsko. Sídlit bude v Berlíně.

ČTK

  Bezpečnostní rada státu rozhodla omezit lety z Itálie a Jižní Koreje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com