Biden měl v uplynulých dnech krátkou konzultaci se svým lékařem

Americký prezident Joe Biden měl v uplynulých dnech krátkou konzultaci se svým hlavním lékařem, napsala dnes bez dalších podrobností agentura Reuters. Zdravotní stav a především mentální kondice jedenaosmdesátiletého politika jsou pod drobnohledem po jeho výkonu v televizní debatě s Donaldem Trumpem z minulého týdne, v níž se opakovaně zadrhával a nedokázal dokončit myšlenky. K odstoupení z kampaně dnes Bidena podle listu The Washington Post (WP) vyzvalo téměř 170 představitelů byznysu a občanské společnosti.

Nejistý výkon Bidena v debatě rozdmýchal dlouhotrvající pochybnosti o jeho vysokém věku a schopnostech vést USA další funkční období, na jehož konci by mu bylo 86 let. Například server televize CNN jeho vystoupení označil za „katastrofální“.

Některé guvernéry demokratických států, které se snažil prezident ujistit o své formě, zase podle CNN frustrovalo jeho vysvětlení, že potřebuje více spánku a nebude si plánovat veřejná vystoupení začínající po 20:00.

Nejméně dva demokratičtí zákonodárci už Bidena vyzvali, aby ze souboje s Trumpem odstoupil a dal prostor někomu jinému. Také většina Američanů se domnívá, že je na prezidentský post příliš starý.

Dnes podobný názor v dopise adresovaném Bílému domu dalo najevo 168 představitelů byznysu a občanské společnosti, podle nichž by Biden měl upevnit svůj odkaz tím, že odstoupí a umožní kandidaturu někoho jiného v době „hrozeb, které představuje (možné) druhé funkční období Donalda Trumpa“.

ČTK

  Zelenskyj: Rusové unášejí ukrajinské starosty, některé zabili

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com