Jurečka: Žádné jasné rozhodnutí ohledně návrhu eurokomisaře na vládě nepadlo

Žádné jasně definované rozhodnutí ohledně návrhu na českého eurokomisaře na jednání vlády nepadlo. Novinářům to dnes po setkání s prezidentem Petrem Pavlem na Pražském hradě řekl vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podle středečních informací Deníku N vláda neformálně rozhodla, že navrhne současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (STAN). Hnutí STAN nominovalo vládě na eurokomisaře kromě něj také nově zvolenou europoslankyni Danuši Nerudovou.

Podle Deníku N ve středu členové kabinetu v neformální debatě v neveřejném režimu odsouhlasili Síkelu jako kandidáta na eurokomisaře. Server se odkazuje na zdroje z vlády. Síkela to poté v České televizi odmítl komentovat s tím, že se jednalo o neformální jednání. Zopakoval ale, že pokud by s jeho jménem bylo spojeno to, že Česko získá v EK silné portfolio, je připraven se této výzvy ujmout.

„Takové jednání, které by bylo s tak jasně definovaným rozhodnutím, na vládě nebylo. Pokud někdo vynáší informace do Deníku N, tak by neměl lhát a měl by říkat pravdu,“ řekl dnes Jurečka.

Podle serveru by vláda mohla příští týden schválit usnesení o Síkelově nominaci oficiálně. Premiér pak musí jméno předložit na jednání sněmovního evropského výboru.

ČTK

  Mynář neuspěl s návrhem o zastavení trestního stíhání, proces začne v říjnu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com