V Divadle Bez zábradlí se dnes veřejnost rozloučí s Karlem Heřmánkem

Veřejnost se dnes může přijít do Divadla Bez zábradlí rozloučit s hercem Karlem Heřmánkem. Pražská scéna bude otevřená od 10:00 do 17:00. Zájemci si budou moci v prostorách divadla zavzpomínat na jeho profesní a osobní život. U vchodu do divadla v Paláci Adria se nachází pietní místo, na kterém bude možné zanechat květiny a vzkazy.

Heřmánek, který ztvárnil řadu výrazných filmových i divadelních rolí, tragicky zahynul 24. srpna ve věku 76 let. V motolském krematoriu se s ním 2. září v soukromí rozloučila rodina.

Podle mluvčí scény Nikol Kouklové si dnes na jevišti připomenou jeho stěžejní filmové, televizní a divadelní role. Jako místo pro setkání bude sloužit kavárna. „Pojďme si na Fešáka Huberta, pana Poppera či Lucifera zavzpomínat společně ne se slzou v oku, ale se sklenicí bílého vína, se kterým by si s námi rád přiťuknul na oslavu života,“ napsala v pozvánce Kouklová.

Heřmánek se narodil 17. října 1947 na pražském Žižkově. Studoval stavební průmyslovku a uvažoval o architektuře. Pak ho zaujala filmová režie, ale protože dostat se na FAMU bylo těžké, zkusil to na herce. Vystudoval brněnskou JAMU, v ročníku byl třeba s Jiřím Bartoškou, Pavlem Zedníčkem nebo Janou Švandovou. Po škole nastoupil do brněnského avantgardního Divadla Na provázku, pak působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem.

V roce 1976 se vrátil do Prahy a do roku 1990 hrál v Divadle Na zábradlí. Když se tato scéna rozpadla, založil Heřmánek Divadlo Bez zábradlí, jedno z prvních soukromých divadel v Česku. Byl znám i z dabingu, jeho hlasem mluví třeba Doyle (Martin Shaw) z britského seriálu Profesionálové. V dabingovém studiu se seznámil i se svou druhou ženou Hanou. Měli spolu tři syny, z prvního manželství měl Heřmánek ještě dvě dcery.

  Rusové napadli na Staroměstském náměstí stánek Pražského Majdanu

V případu tragického úmrtí Heřmánka na střelnici nedaleko Příbrami byla nařízena soudní pitva. Heřmánek svůj život podle všeho dobrovolně ukončil, když proti sobě obrátil zbraň.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com