Dálnice D1 už je průjezdná z Prahy až do Ostravy, odklon za Bělotínem byl zrušen

Dálnice D1 už je průjezdná z Prahy až do Ostravy. Odklon mezi Bělotínem na Přerovsku a Mankovicemi na Novojičínsku byl zrušen. Oznámilo to dnes v 16:30 Národní dopravní informační centrum Ředitelství silnic a dálnic. V opačném směru byla dálnice po povodních celá průjezdná od pondělního večera.

Už dnes odpoledne se otevřel sjezd a nájezd na 361. kilometru dálnice v ostravské části Přívoz. „Aktuálně byla zprovozněna další část dálnice D1 z ulice Rudná, a to po mimoúrovňovou křižovatku Místecká 361. kilometr – v obou směrech,“ oznámila před 14:00 policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Od 361. kilometru až po hraniční přechod do Polska je dálnice v obou směrech stále uzavřená. V úterý byl zprovozněn v Ostravě exit 357 – Severní spoj.

„Na zbytku trasy bude ŘSD intenzivně pracovat, aby mohlo pustit provoz co nejdříve,“ dodal mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka.

Na silnici první třídy číslo 56 v úseku Ostrava – Opava je obnovený provoz zatím jen pro osobní auta a autobusy. Uzavřená zůstává silnice 45 Nové Heřminovy – Krnov. Ke zprovoznění se chystá silnice číslo 60 směr Vápenná za jeskyněmi na Pomezí, kde ŘSD do konce týdne slibuje zprovoznění i pro veřejnost. Zároveň se dělají mimořádné prohlídky zasažených mostů na silnici I/44 od Bělé po Mikulovice.

  Vláda navrhuje povýšení Koudelky na generálmajora

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com