Starostové nominovali na místopředsedkyni Sněmovny Věru Kovářovou

vera-kovarova.cz/

Kandidátkou hnutí Starostové a nezávislí (STAN) na místopředsedkyni Sněmovny bude dlouholetá místopředsedkyně hnutí Věra Kovářová. Její nominaci jednomyslně podpořilo předsednictvo Starostů. Předseda STAN Vít Rakušan novinářům po jednání řekl, že Kovářová umí hledat konsensus a širší shodu a zvládne dění v Poslanecké sněmovně i v době, kdy bude mít formující se koalice v dolní parlamentní komoře silnou opozici.

„Použít umí šarm i humor,“ uvedl Rakušan na adresu Kovářové.

Nominaci Kovářové do vedení Sněmovny označil za logickou vzhledem k jejím zkušenostem s legislativními procedurami předseda klubu Starostů Jan Farský. „Kolegové napříč stranickým spektrem ji vždy cenili za vysoké pracovní nasazení i schopnost nalézt konsensus. A to jsou vhodné vlastnosti, kterými by měla osoba ve vedení ústavní instituce disponovat. Proto jsme přesvědčeni, že bude právě Věra Kovářová naše hnutí na této úrovni důstojně reprezentovat,“ uvedl.

Kovářová působí ve Sněmovně od roku 2013, v končící dolní komoře působila v rozpočtovém výboru a výboru pro veřejnou správu. Měla také funkci místopředsedkyně klubu STAN, v které jí potvrdil nový poslanecký klub Starostů minulý týden.

„Chci být místopředsedkyní aktivní a využít svých dosavadních zkušeností k tomu, aby Poslanecká sněmovna stala důvěryhodnou institucí v očích našich spoluobčanů. Zároveň se chystám pokračovat v započaté práci, tedy nadále podporovat vše co souvisí s dobrým a kvalitním životem obcí a měst, a tím logicky také všech lidí, kteří v nich žijí,“ sdělila Kovářová k nominaci v tiskové zprávě.

Pětice stran, které v rámci koalic Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN jednají o vládě, v úterý oznámila, že jejich kandidátkou do čela Sněmovny bude šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Piráti na místopředsedkyni navrhují Olgu Richterovou. Nová Sněmovna by měla mít šest místopředsedů, o jednoho více než dosavadní. To kvůli dodatečným nákladům kritizuje hnutí ANO. SPD zase vadí, že by podle představ Spolu a Pirátů se STAN ve vedení komory neměla mít zástupce.

  Léčebné konopí užívá více lidí, pomohla úhrada pojišťoven

Po letošních volbách posílilo hnutí STAN na 33 poslanců, dosud jich mělo šest. Starostové šli do voleb v koalici s Piráty, kteří získali čtyři poslance místo dosavadních 22 poslanců. Piráti si založili vlastní poslanecký klub.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com