Plnou parou do ruského Babišistánu. Tohle opravdu chceme?

Volby do senátu a krajských zastupitelstev neskončily pro vládní strany právě slavně, namlouvat si opak nemá smysl. Jistěže nebudou vládnout všude a proběhne ještě druhé kolo senátního klání, ale tohle je debakl. Debakl, který ukazuje, že už za rok nás může čekat cesta přímo směr Slovensko, Maďarsko a hlavně Rusko.

Vládní strany naprosto podceňují a podcenily situaci. Jako by jejich zástupci, ale ani voliči nechápali, o co tady jde. Ani o rozdávání peněz každému, kdo natáhne ruku. Ani o snahu porazit populisty v populismu. Jde o to, jestli už za rok neskončíme v náruči vraha Ukrajinců Vladimira Putina.

Na první pohled výsledky vypadají samozřejmě hůř, než jaké doopravdy jsou, protože zejména v krajích je to o schopnosti sestavit koalici, nikoli o tom, kdo je první. Ale tím nemá smysl se snažit uchlácholit. Vláda nemá jisté, že lidé půjdou volit, jen aby nezvítězila ta nejhorší varianta. Je nutné pro ně dělat politiku, ačkoli zjevně u zástupců vlády s premiérem v čele za tři roky nedošlo k pochopení, co tato politika vlastně znamená.

Opravdu není možné se pokaždé spolehnout na to, že to „nějak dopadne“. Výsledkem může být Babišistán 2.0. Horší, nebezpečnější a tragičtější než ten minulý. V době ruské války, v níž jde o budoucnost naší civilizace. Je zodpovědností Petra Fialy a všech ostatních zástupců politických stran, jak dopadneme. Oni se evidentně rozhodli to panu Babišovi a jeho kolaborantským kamarádíčkům udělat jednodušší.

Ale nelze sejmout odpovědnost ani z voličů. Opravdu někomu připadá normální volit sluhy nového Hitlera jménem Putin? Opravdu se nestydíte hodit hlas Šlachtovi, Vildumetzové, kolegům bolševické kreatury Konečné a dalším? Vypovídá to jen o vás samotných. A o vaší zodpovědnosti k budoucnosti vaší země a vašich dětí. Je nulová.

  Terorismus jako státní zařízení. Moskva pokračuje v palbě na civilní obyvatelstvo Ukrajiny.

Česká republika je v akutním nebezpečí. Politici demokratických stran se tváří, jako by se nechumelilo. A pokud se neprobudí, doplatíme na to všichni. Stojíme na okraji propasti a je jen na nás všech, na kterou stranu se vydáme. Musí se konečně probudit celá demokratická scéna, strany i jejich příznivci. Jde o všechno. Protože v takové situaci svět už dávno nebyl.

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com