Po útoku ukrajinských dronů zachvátil ruský arzenál v Tverské oblasti velký požár

Po útoku bezpilotního letounu v obci Okťabrskij v Tverské oblasti se v noci na sobotu vznítil 23. arzenál Hlavního raketového a dělostřeleckého ředitelství. Ukazují to satelitní data NASA. Tento arzenál je vzdálen pouhých 16 kilometrů od arzenálu ve městě Toropetsk, který byl napaden ve středu.

Gubernátor Tverské oblasti Igor Rudenja v noci na dnešek uvedl, že ruská armáda sestřelila drony nad jihozápadem regionu, ale neupřesnil, kde přesně byly sestřeleny. Telegramový kanál Okťabrské železnice informoval o „incidentu“ u stanice Stará Toropa a evakuaci cestujících a personálu ze stanice. Federální správa dálnic sdělila, že byl zastaven provoz na dálnici M-9 v Tverské oblasti.

Podle satelitů NASA se požár rozšířil na celé území 23. arzenálu GRAU v osadě Okťabrskij. Ta se nachází asi osm kilometrů od evakuované stanice Stará Toropa a 16 kilometrů od města Toropec, kde byl ve středu napaden další raketový arzenál.

Ruské ministerstvo obrany informovalo o zničení a zachycení 101 bezpilotních letounů během noci, z toho 54 nad Brjanskou oblastí, 18 nad Krasnodarským krajem, pět nad Kalužskou oblastí, po třech nad Tverskou a Belgorodskou oblastí, po jednom nad Smolenskou a Kurskou oblastí a Krymem a 16 nad Azovským mořem.

Zdroj: forum24

  AP: Extrémní zima má v USA už 48 obětí, z toho 27 úmrtí hlásí New York

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com