Ruský útok na Kryvyj Rih si vyžádal tři oběti, včetně dítěte

Ruský útok na ukrajinský Kryvyj Rih si v noci na dnešek vyžádal tři oběti, včetně jednoho dítěte, uvedl server The Kyiv Independent. Agentura TASS zase s odvoláním na ruské ministerstvo obrany napsala, že Rusko nad svým územím zničilo přes 100 dronů. Ukrajinská armáda podle agentury Ukrinform zničila dva velké vojenské sklady v Rusku.

Rezidenční čtvrť ve městě Kryvyj Rih, které leží v Dněpropetrovské oblasti, podle ukrajinských úřadů zasáhla ruská raketa, která zničila dva domy a kolem 20 dalších poškodila. Zabila 12letého chlapce a dvě ženy ve věku 75 a 79 let. Zranění utrpěli tři další lidé, včetně 17letého mladíka. Všichni jsou v nemocnici se středně těžkými poraněními.

Celkem si za posledních 24 hodin ruské útoky na Ukrajině vyžádaly osm životů a 53 zraněných, napsal The Kyiv Independent.

Ukrajinský útok podle Kyjeva zasáhl vojenské sklady v Krasnodarském kraji a v Tverské oblasti. První z objektů přitom podle ukrajinské armády byl jedním z klíčových zařízení v logistice ruské armády.

Agentura Reuters dnes uvedla, že v Krasnodarském kraji, který leží u Černého moře, bylo evakuováno nejméně 1200 lidí. Nad oblastí protivzdušná obrana v noci na dnešek podle Ruska zničila 18 dronů. V Tverské oblasti zase úřady kvůli bezpečnosti dnes ráno uzavřely dálnici.

Rusko, které proti Ukrajině už přes dva a půl roku vede válku, mezitím uvedlo, že jeho síly v noci zachytily 101 ukrajinských dronů nad celkem osmi regiony. Nejvíce – 53 – jich zničily nad Brjanskou oblastí, která sousedí s Ukrajinou. Podle ruských zpráv způsobily ukrajinské útoky jen omezené škody a nevedly k žádným obětem.

Ruské ministerstvo obrany také informovalo o tom, že v noci zasáhlo několik ukrajinských zařízení energetického sektoru.

ČTK

  Šéf NATO: Ruská agrese je největší bezpečnostní krizí za poslední generace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com