Ukrajinský dron podle Ruska zasáhl sklad pohonných hmot ve Voroněžské oblasti

Ukrajinský dron, který zneškodnila ruská armáda, zasáhl sklad pohonných hmot ve Voroněžské oblasti a na místě vypukl požár. Dnes o tom informoval Alexandr Gusev, gubernátor tohoto regionu sousedícího s Ukrajinou. Podle ministerstva obrany v Moskvě armáda v noci na dnešek sestřelila celkem 18 ukrajinských dronů. Kyjev naopak podle agentury Reuters ráno uvedl, že ruské síly v noci použily celkem 19 dronů k útokům na ukrajinskou infrastrukturu.

Gusev uvedl, že armáda zničila ukrajinský dron s nasazením elektronických bojových prostředků v okolí městečka Anna východně od Voroněže. Dopadl v areálu skladu pohonných hmot, kde se vzňala prázdná cisterna. Nikomu se podle Guseva zřejmě nic nestalo.

Ruské ministerstvo obrany dnes ráno informovalo, že protivzdušná obrana nad Voroněžskou oblastí zničila šest ukrajinských dronů, stejný počet nad Belgorodskou oblastí rovněž v sousedství Ukrajiny, dalších pět nad Azovským mořem a jeden nad územím Rostovské oblasti.

Požár v noci na dnešek vypukl také ve skladu pohonných hmot v Permském kraji na východě evropské části Ruska. Lidé projíždějící autem po nedaleké silnici na sociálních sítích zveřejnili snímky a videa, na kterých je vidět mohutný oheň, z něhož se valí černý dým. Podle telegramového kanálu Astra ministerstvo pro mimořádné události uvedlo, že hasiči likvidují oheň na ploše 10.000 metrů čtverečních a že ohledně vzniku požáru se uvažuje o dvou verzích. Mohlo jít o následek neopatrné manipulace s ohněm nebo poruchy na elektrickém zařízení. Nikomu se nic nestalo, píše agentura Reuters s odvoláním na ministerstvo.

ČTK

  Kreml pochválil Orbána za jeho „odvahu“ v boji proti protiruským sankcím

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com