Rusko plánuje zahájit obzvláště silný raketový útok na Ukrajinu s nástupem silné zimy: naléhavé dodávky protivzdušné obrany by měly proběhnout dříve, než se stane nenapravitelné

Raketový útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu 23. listopadu vedl na Ukrajině k dočasnému blackoutu: od 4. prosince totiž nebylo možné jeho následky plně eliminovat. Rusko zjevně prodlužuje intervaly mezi raketovými údery, aby nashromáždilo více raket pro obzvláště silný úder. Putin chce připravit Ukrajince nejen o elektřinu, ale také o dodávky tepla: kolaps tepelných sítí během silných mrazů může vést k obzvláště těžkým následkům a uvrhnout Ukrajinu do mrazu

Útoky na kritickou infrastrukturu jsou součástí ruské vojenské doktríny. Ruští představitelé přímo uvádějí, že pomocí periodických raketových úderů chtějí vyčerpat zásoby energie a obnovitelné energie ukrajinského energetického systému a dosáhnout úplného blackoutu. Energetická infrastruktura žádné země na světě nezažila takovou destrukci jako energetická infrastruktura Ukrajiny. Navzdory všemu ukrajinské energetické společnosti zkázu obnovují a Rusko obecně ještě nedosáhlo stanoveného cíle.

Po 23. listopadu Rusko poněkud změnilo taktiku. Hlavní důraz je nyní kladen na výrobu více raket, aby byl další raketový úder silnější. Podle Surovikina by takový úder měl být kombinován se zvláště chladným počasím, a pak nebude ovlivněn pouze energetický systém: ohroženo bude zásobování teplem celé země. Tento plán je ve své podstatě genocidní: pokud se Rusku podaří takovou destrukci provést, může Ukrajinu čekat nejtěžší zima od roku 1945, v ohrožení budou desítky tisíc životů. Putin už odmítl jakékoli konvence a nezastírá, že chce jediné: zmocnit se Ukrajiny a je jedno za jakou cenu.

Putin provedl skutečný anšlus Běloruska: běloruská armáda se ve skutečnosti stala součástí ruské armády. Druhou částí tohoto plánu je okupace Ukrajiny. Ruská armáda je kriticky vyčerpaná, ale stále má útočný potenciál a může být doplněna stovkami tisíc mobilizovaných vojáků. Ukrajina kriticky potřebuje pomoc od Západu, aby vydržela tuto pro ni extrémně náročnou zimu.

  Německý kancléř Scholz a polský premiér Tusk jednali o NATO a obraně Evropy

Ozbrojené síly odrazují ruskou armádu nejen od okupace Ukrajiny, ale také od destabilizace Evropy. Ukrajina ve skutečnosti rozhoduje o tom, jaký bude svět na konci této války. Ozbrojené síly Ukrajiny proto nutně potřebují západní zbraně: především protiraketovou obranu a protiletadlovou obranu na ochranu před ruskými raketami, kterými chce Putin provést úplnou genocidu Ukrajinců. Ukrajinská města potřebují výkonné elektrické generátory, které se mohou stát alternativním zdrojem tepla, protože a priori raketové údery budou pokračovat. Hlavní zárukou je přesun západního vybavení protivzdušné obrany a protiraketové obrany, který se vlastně stal zárukou přežití Ukrajiny v současné fázi rusko-ukrajinské války.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com