Výbuch v Polsku zabil dva lidi. Mohlo jít o ruské rakety, Varšava svolala bezpečnostní radu

Při výbuchu na východě Polska nedaleko hranic s Ukrajinou přišli o život dva lidé. Podle nejmenovaného vysoce postaveného představitele amerických tajných služeb na místo dopadly ruské rakety, informuje agentura AP. Polsko je členem NATO. Polský premiér svolal na večer krizové zasedání národní bezpečnostní rady kvůli blíže neurčené krizové situaci, uvádí polská média. Pentagon v úterý uvedl, že nemůže potvrdit zprávy o tom, že ruské rakety pronikly do Polska poblíž ukrajinských hranic.

Portál gazeta.pl píše, že výbuch nastal v sušírně obilí v obci Przewodów v Lubelském vojvodství. Polská policie zatím neuvedla nic k tomu, co bylo jeho příčinou.

Ruská armáda v úterý odpoledne na ukrajinské území vypálila desítky raket, zasáhly i cíle na západě země.

Polský premiér Mateusz Morawiecki na večer svolal krizové zasedání nejdůležitějších bezpečnostních činitelů v zemi. „V souvislostí s krizovou situací, která nastala, premiér Morawiecki po dohodě s prezidentem Andrzejem Dudou svolali schůzku… se členy výboru pro národní bezpečnost a obranu,“ uvedl mluvčí vlády Piotr Müller. Na schůzce jsou kromě premiéra ministři obrany, vnitra, spravedlnosti, šéf resortu zahraničí a ministr, který má na starosti tajné služby.

Lotyšský ministr obrany Artis Pabriks na Twitteru vyjádřil soustrast se zasaženým Polskem. „Lotyšsko plně stojí za polskými přáteli a tento zločin odsuzuje,“ uvedl.

 

  Zelenskyj příští týden očekává dobré zprávy, co se týče dodávek zbraní

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com