Krejčíková, Muchová a Lehečka postoupili, Bouzková vypadla, Macháč vzdal

Tenistky Barbora Krejčíková a Karolína Muchová postoupily na turnaji v čínském Ning-po do čtvrtfinále. Wimbledonská šampionka a třináctá hráčka světového žebříčku Krejčíková zdolala po boji domácí Číňanku Ma Jie-sin 7:6, 6:3. Semifinalistka posledních dvou ročníků US Open Muchová vyřadila podruhé ve třech týdnech Rumunku Jacqueline Cristianovou, kterou porazila hladce 6:2, 6:1.

Turnaj v Ning-po je pro Krejčíkovou přípravou na Turnaj mistryň. Den po potvrzení účasti v Rijádu se trápila s Ma Jie-sin, jež v pořadí figuruje až ve třetí stovce, necelé dvě hodiny. V dalším kole narazí na sedmnáctiletou Rusku Mirru Andrejevovou, devatenáctou hráčku světa.

Krejčíková přišla v první sadě s Ma Jie-sin, dvakrát o servis, ale dvěma brejky set dovedla do tie-breaku. Prohrávala v něm ještě 3:5, pak už ale dominovala. Po vyrovnaném začátku druhého dějství od stavu 2:3 už nezaváhala, znovu dvakrát získala podání čínské soupeřky a proměnila první mečbol.

Krejčíková letos odehrála pět čtvrtfinálových zápasů a uspěla jen ve Wimbledonu, kde vybojovala nečekaný titul.

Osmadvacetiletá Muchová zvládla duel se 73. hráčkou světa Cristianovou za hodinu a 18 minut. Šestkrát se jí povedl brejk, sama přišla o servis jednou. O dva roky mladší Rumunku vyřadila podruhé v krátké době, na konci září ji porazila také v Pekingu. Ve čtvrtfinále narazí Muchová na nasazenou sedmičku Rusku Annu Kalinskou.

Olomoucká rodačka měla od začátku vývoj ve svých rukou. V prvním setu se díky dvěma brejkům ujala vedení 4:0 a sadu doservírovala. Na začátku druhého setu Muchová přišla o servis, od stavu 1:1 ale získala pět her a při soupeřčině podání využila druhý mečbol. Připsala si 13. vítězství z posledních 15 zápasů.

Lehečka postoupil v Antverpách přes Altmaiera do čtvrtfinále

Jiří Lehečka postoupil na tenisovém turnaji v Antverpách pošesté v sezoně do čtvrtfinále. Pátý nasazený český reprezentant při debutu na belgickém European Open porazil ve 2. kole Němce Daniela Altmaiera ve vyrovnaném duelu 6:4, 6:3.

Dvaadvacetiletý Lehečka zvládl první vzájemný zápas s Altmaierem za hodinu a čtvrt. Soupeři třikrát sebral podání, sám naopak všechny tři brejkové hrozby odvrátil. Dál tak může pomýšlet na zisk druhého letošního i kariérního titulu.

  Sparta vyhrála finále v Liberci 2:1 a po šesti letech má trofej

O třetí semifinálovou účast v sezoně, kterou mu narušila dlouhá pauza zaviněná frakturou bederního obratle, se utká s vítězem duelu mezi druhým nasazeným Stefanosem Tsitsipasem z Řecka a Brazilcem Thiagem Seybothem Wildem.

Bouzková v boji o čtvrtfinále v Ósace znovu nestačila na Bogdanovou

Tenistka Marie Bouzková do čtvrtfinále turnaje v Ósace nepostoupila. Rumunce Aně Bogdanové podlehla i potřetí, tentokrát při své premiéře na japonských turnajích 0:6 a 6:7. Tomáš Macháč vzdal na turnaji v Almaty duel s domácím Bejbitem Žukajevem. V souboji o čtvrtfinále v té době prohrával 1:3 v prvním setu.

Šestadvacetiletá Bouzková usilovala o čtvrté čtvrtfinále v sezoně, ale začala „kanárem“. Bogdanové se poté vyrovnala, druhou sadu s rozjetou rumunskou kvalifikantkou dovedla do tie-breaku, ale ztratila ho 5:7. Ani dnes nesebrala Bogdanové alespoň set.

Turnaj pro Bouzkovou skončil, protože do čtvrtfinále čtyřhry s kolumbijskou spoluhráčkou Kamilou Osoriovou nenastoupily. Již o finále dnes hrála další Češka Anna Sisková, ale s Italkou Angelicou Moratelliovou podlehly jasně 1:6, 3:6 japonsko-německé dvojici Ena Šibaharaová, Laura Siegemundová.

Macháč vzdal v Almaty duel se Žukajevem

Tomáš Macháč vzdal na turnaji v Almaty duel druhého kola s domácím Bejbitem Žukajevem. Za stavu 1:3 v prvním setu česká jednička a pátý nasazený hráč nemohl pokračovat kvůli zdravotním potížím. Utkání trvalo pouhých 17 minut a kazašský tenista slaví první postup do semifinále na okruhu ATP.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý Macháč, který se před týdnem probojoval do semifinále silně obsazeného turnaje v Šanghaji, nenavázal v Almaty na vítězství z úvodního kola, kde porazil jiného Kazacha Timofeje Skatova. Žukajevovi patří ve světovém žebříčku 213. místo a na turnaji startuje díky divoké kartě.

Pětadvacátý hráč světa Macháč přišel ve čtvrté hře o servis a viditelně se necítil na kurtu fit. Poté co Žukajev získal za stavu 3:1 při svém podání další fiftýn, vyžádal si český tenista pauzu na ošetření. Po následné konzultaci se supervizorem utkání vzdal.

  Hokejistou sezony byl vyhlášen pardubický útočník Sedlák

„Do čtvrtfinále jsem se dostal poprvé v životě. Jsem překvapený. Sehráli jsme jen čtyři hry, než vzdal. Jsem rád, že jsem postoupil, ale také přeju Tomášovi hodně štěstí a snad bude brzy v pořádku,“ řekl v rozhovoru na kurtu Žukajev.

Výsledky tenisových turnajů:

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj mužů v Almaty

(tvrdý povrch, 1,117.465 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Žukajev (Kaz.) – Macháč (5-ČR) 3:1 skreč.

 

Turnaj žen v Ning-po

(tvrdý povrch, dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Krejčíková (4-ČR) – Ma Jie-sin (Čína) 7:6 (7:5), 6:3, Muchová (ČR) – Cristianová (Rum.) 6:2, 6:1, Haddadová Maiaová (6-Braz.) – Boulterová (Brit.) 7:6 (7:2), 7:5, Kalinská (7-Rus.) – Jüan Jüe (Čína) 6:3, 6:3.

 

Turnaj mužů v Antverpách

(tvrdý povrch, dotace 767.455 eur):

Dvouhra – 2. kolo:

Lehečka (5-ČR) – Altmaier (Něm.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra – čtvrtfinále:

Nědovjesov, Galloway (Kaz./USA) – Pavlásek, Dodig (4-ČR/Chorv.) 3:6, 6:3, 10:5.

 

Turnaj žen v Ósace

(tvrdý povrch, dotace 267.080 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Bogdanová (Rum.) – Bouzková (4-ČR) 6:0, 7:6 (7:5), Birrellová (Austr.) – Mertensová (3-Belg.) 3:6, 7:5, 4:1 skreč, Saitoová (Jap.) – Avanesjanová (5-Rus.) 7:6 (7:2), 6:4, Parryová (7-Fr.) – Minnenová (Belg.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra – 2. kolo:

Niculescuová, Bucsaová (4-Rum./Šp.) – Bouzková, Osoriová (ČR/Kol.) bez boje.

Semifinále:

Šibaharaová, Siegemundová (3-Jap./Něm.) – Sisková, Moratelliová (ČR/It.) 6:1, 6:3.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com