Expremiér Sobotka po 32 letech opustil ČSSD. Jednoduše. Nezaplatil příspěvky

idnes.cz

Někdejší premiér, ministr financí a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka po dvaatřiceti letech podle deníku Právo v tichosti opustil stranu. Deníku to potvrdily zdroje blízké Lidovému domu. Sobotka k odchodu zvolil, stejně jako jiní straníci, jednoduchou cestu. Do konce června totiž nezaplatil partajní příspěvky, čímž mu podle stanov členství v ČSSD automaticky zaniklo.

Sobotka na dotaz Práva, co ho vedlo k odchodu ze strany, nereagoval. Stejně doposud nereagoval na dotaz iDNES.cz. Na odchod kolegy nereagoval ani šéf ČSSD Jan Hamáček, který je na zahraničním jednání.

Sobotka se po vzdání se mandátu v březnu 2018 uchýlil do ústraní a s kolegy z partaje nekomunikuje. Po volbách v roce 2017 patřil mezi odpůrce společné vlády s ANO.

Podle informací deníku z blízkého okolí zakotvil v nadnárodní společnosti, která se zabývá výrobou a prodejem zdravotnické techniky. Nezaplacení stranických příspěvků přitom v posledních letech využily tisíce členů strany, kteří se tak v tichosti vypařili, aniž by museli zdůvodňovat svůj odchod.

Úbytek za letošní rok zatím v Lidovém domě nemají spočítaný, odhaduje se ale až na tisícovku členů. Loni měla soc. dem. necelých 14 tisíc členů, přitom ještě v roce 2010, kdy získala nejvíce hlasů ve sněmovních volbách, dosahoval počet k téměř 25 tisícům. I tak ale soc. dem. patří mezi strany s nejpočetnější členskou základnou.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

  V Praze protestovali odpůrci proticovidových opatření, šli městem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com