Poslanci projednají pravidla nákupu vakcín proti koronaviru

ct24.ceskatelevize.cz

Poslanci by dnes měli zrychleně schvalovat pravidla pro nákup a distribuci vakcín proti novému koronaviru a předlohu upravující práci studentů medicíny v nemocnicích. Ve stavu legislativní nouze by měla Sněmovna projednat také možnou pomoc policistů ve věznicích v případě personální krize.

Návrh zákona o vakcínách proti koronaviru umožní hrazení očkování z veřejného zdravotního pojištění. Předloha předpokládá také odškodnění za případnou újmu způsobenou očkováním. Postupovat se bude podle zákona, který počítá s náhradami za újmy při povinných očkováních.

Další vládní zdravotnická předloha umožní některým medikům zastávat v nemocnicích pozici praktické sestry. Nyní mohou medici pracovat jen jako sanitáři nebo ošetřovatelé.

Z běžných předloh by poslanci měli schvalovat jednodušší vykazování zásahů hasičů při dopravních nehodách pojišťovnám, od nichž dostávají úhradu nákladů z takzvaného povinného ručení. Teoreticky by se Sněmovna mohla dostat i k finálnímu projednání návrhu zákona, který se týká výkupu elektřiny z plánovaného bloku Jaderné elektrárny Dukovany.

Autor: ČTK

  Počet případů covidu podruhé v řadě klesl, ve čtvrtek jich bylo 227

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com